Φωτιά στο Νταού Πεντέλης: Μήνυμα του 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Μήνυμα για τη μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης εστάλη στις 18:20 το απόγευμα της Τρίτης από το 112.

Σε αυτό αναφέρεται πως «αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το μήνυμα του 112 να έχει φτάσει σε πάρα πολλές περιοχές της Αττική, ακόμα και το Μαρούσι.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 78 άνδρες, 22 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 16 εναέρια μέρα (11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα).

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή, με τις δυνάμεις να επιχειρούν να κυκλώσουν τη φωτιά.

Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται σήμερα στο Επίπεδο 4 στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Πιστεύουμε ότι θα πάει αρκετά καλά»

Για την μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Έχουμε μια πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης, η οποία κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα» είπε ο κ. Αρτοποιός.

«Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ότι μπορούμε να την ελέγξουμε» συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι μακριά από το Ντράφι, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές» υπογράμμισε.

Ωστόσο, κλείνοντας ο κ. Αρτοποιός εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι θα πάει αρκετά καλά», ενώ παρακάλεσε τους πολίτες να ακούν τις αρχές.

Σχετικά