ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Kωνσταντίνος Πλιακοστάμος-Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η κακοποιητική συμπεριφορά του διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας κυρίου Φώτη Σερέτη συνεχίζεται για το νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο κύριος Φώτης Σερέτης σε συνεννόηση με το διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας κύριο Παναγιώτη Στάθη αποφάσισαν από κοινού τη μετακίνηση χειρουργού από το νοσοκομείο Λιβαδειάς στο νοσοκομείο Πατησίων.

Η μετακίνηση είναι άκρως φωτογραφική και ενώ επικαλούνται στο έγγραφό τους σωρεία προσχηματικών στην ουσία άρθρων, δεν μπορούν να κρύψουν τον ανήθικο χαρακτήρα της μετακίνησης που εκθέτει ανεπανόρθωτα την υγεία των πολιτών που προσέρχονται στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Ο κύριος Φώτης Σερέτης είναι υπότροπος στις επιθετικές του ενέργειες απέναντι στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο κύριος Φώτης Σερέτης έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια με τον τρόπο που διοικεί την πολύ ευαίσθητη υγειονομικά 5η υγειονομική περιφέρεια και όλα τα νοσοκομεία ευθύνης του είναι πλέον σε αναβρασμό. Ελαφρά τη καρδία ο κύριος Φώτης Σερέτης υπέγραψε τη μετακίνηση της χειρουργού αποδυναμώνοντας πλήρως το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Εφημερεύουμε πολλές μέρες χωρίς αναισθησιολόγο, χωρίς ακτινολόγο, μετακινούνται νεφρολόγοι και παιδίατροι και η πραγματικότητα που αποφάσισε ο κύριος Φώτιος Σερέτης είναι να εφημερεύουμε και χωρίς χειρουργό.

Έξι και πλέον εφημερίες του μήνα χειρουργικά περιστατικά δεν θα μπορούν να διεκπεραιωθούν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει με τις μέρες μη εφημέρευσης ακτινολόγου και αναισθησιολόγου. Η ακραία υποβάθμιση που μας καταδίκασε ο κύριος Σερέτης δεν έχει προηγούμενο. Οι πολίτες που θα έρχονται στο νοσοκομείο θα πρέπει να καταφεύγουν για να εξυπηρετηθούν στην Χαλκίδα ή στην Αθήνα, αν προλάβουν….

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πολυπλοκότερο διότι τα σοβαρά περιστατικά θα πρέπει να μεταφέρονται με ασθενοφόρο που τις περισσότερες φορές δεν θα υπάρχει. Η παροιμιώδης ανευθυνότητα του κυρίου Φώτη Σερέτη, οδοντιάτρου και υποψηφίου ΚΑΙ με το ΠΑΣΟΚ πολιτευτή, εκθέτει και βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών της περιοχής.

Ο κύριος Φώτιος Σερέτης δεν υπολόγισε σε καμιά περίπτωση τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η τυχοδιωκτική του απόφαση. Ο κύριος Σερέτης προβληματίζει εδώ και καιρό αρνητικά όλους αυτούς που τον επέλεξαν για την πολύ σοβαρή θέση ευθύνης που λέγεται διοίκηση της 5ης υγειονομικής περιφέρειας. Ο κύριος Σερέτης έχει στο νομό Λάρισας δύο νοσοκομεία να υπηρετούν την υγεία των πολιτών πολύ πιο ανεπτυγμένα και στελεχωμένα από τα δύο που υπάρχουν στο νομό Βοιωτίας, παρόλα αυτά ο κύριος Σερέτης με την ανεπαρκή για τη θέση του κρίση, αποφάσισε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι μετακίνησης της χειρουργού που μόνο εκείνος αναγνωρίζει.

Προ τριημέρου είχαμε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων παιδιών.

Ας μάθουν οι πολίτες της περιοχής της Βοιωτίας ότι ο κύριος Φώτιος Σερέτης είναι απολύτως και μοναδικός υπεύθυνος μαζί με τον άλλον πολιτικά τοποθετημένο Παναγιώτη Στάθη διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας για την αδυναμία διαχείρισης τέτοιων σοβαρών τροχαίων περιστατικών που θα προκύψουν από δω και πέρα. Αλλά δεν τον νοιάζει.

Ο νομός Βοιωτίας είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένος υγειονομικά συγκρινόμενος με τον νομό Λάρισας ή με το νομό Αχαΐας που συνέβη το τραγικό περιστατικό με τον 49χρονο που δεν εξετάστηκε. Παρόλα αυτά στο νοσοκομείο Λιβαδειάς εφημερεύουμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο όλες τις μέρες του χρόνου καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να διασφαλίζουμε και να προστατεύουμε την υγεία των πολιτών που έρχονται σε μας.

Οι διοικητικοί μας όμως προϊστάμενοι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και μετρούν την υγεία των πολιτών του νομού Βοιωτίας σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχουν να καλύψουν και τις συναλλαγές που κάνουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανατοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης.

Έχουν αποτύχει οικτρά στο έργο τους αλλά ο φτωχός λαός που δεν έχει καμία άλλη δυνατότητα προστασίας της υγείας του παρά τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να τους καταδικάσει όπως και αυτούς που τους τοποθέτησαν σε τόσο υψηλές θέσεις ευθύνης.

Ο κύριος Φώτης Σερέτης δεν έχει καμία επαφή με τα προβλήματα του νοσοκομείου Λιβαδειάς και οι αποφάσεις του δείχνουν ακριβώς αυτό. Ζητούμε την άμεση επανάκληση της απόφασής του για τη μετακίνηση της χειρουργού, εάν αυτή θέλει να παραμείνει σε νοσοκομείο της Αθήνας ας παραιτηθεί από τη θέση της εδώ στη Λιβαδειά ώστε να προκηρυχθεί καινούργια θέση γενικού χειρουργού στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Δεν έχουμε το περιθώριο να λείπει από το νοσοκομείο Λιβαδειάς η χειρουργός και να διατηρεί τη θέση της χωρίς να κάνει εφημερίες.

Επίσης ζητούμε την παύση των μετακινήσεων των νεφρολόγων από το νοσοκομείο Λιβαδειάς στο νοσοκομείο Αμφίσσης. Γελάνε και οι πέτρες για τους λόγους που επικαλείται ακόμη και τώρα ο κύριος Σερέτης για να μετακινηθούν από τη στιγμή που δεν έχουν προκηρύξει 9 μήνες τώρα τη θέση νεφρολόγων στο νοσοκομείο της Άμφισσας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς τελείως άφαντη και σε απόσταση από το σύνολο του ιατρικού σώματος τηρεί σιωπή αμηχανίας και ενοχής. Όλοι εσείς που θα ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές να μην ξεχάσετε να τους καταλογίσετε όμως την ευθύνη για τον ανεπανόρθωτο τρόπο που εκτίθεται η υγεία σας. Η δική μας υγεία γιατί όλοι αυτοί δεν θα έρθουν σε δημόσιο νοσοκομείο. Πρόκειται για ανθρώπους ανεύθυνους κι ακατάλληλους που μοναδική τους επιδίωξη είναι η επόμενη δημόσια θέση.

Οι δύο βουλευτές του νομού Βοιωτίας κύριος Γεώργιος Μουλκιώτης και κύρια Γιώτα Πούλου ας εκθέσουν τα έργα και τις ημέρες του “χαρισματικού” διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Να τον καταγγείλουν από το βήμα της Βουλής. Από πρόσφατα δημοσιεύματα ο κύριος Φώτης Σερέτης τα έχει πάει το ίδιο “περίφημα” και στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Ευτυχώς έχει πολλά νοσοκομεία η περιφέρειά του ώστε να διαμοιράζεται η καταστροφική του δράση και να μην επικεντρώνεται μόνο στα αδύναμα.

Μην ανέχεστε ως πολίτες περαιτέρω υποβάθμιση της υγείας σας, δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης και κάλυψης τόσο σοβαρών ελλείψεων από μας.

Σχετικά