Πυροσβέστες: Το καλοκαίρι θα τους παρακαλάμε και το χειμώνα θα τους δέρνουμε

Και τους εκθειάζουμε και ήρωες τους ανεβάζουμε, ήρωες τους κατεβάζουμε. Το χειμώνα, όταν ζητούν προσλήψεις και κάνουν μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στέλνουμε αμέσως τα ΜΑΤ να τους μαυρίσουν στο ξύλο…

Επειδή και να θέλουμε να ξεχάσουμε δεν μπορούμε, θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2021 οι εποχικοί πυροσβέστες επί της οδού Κηφισίας ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ επειδή ζήτησαν μονιμοποίηση. Να καλύπτουν δηλαδή οργανικές θέσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο κρατικός μηχανισμός.

Τα καλοκαίρια λοιπόν αυτά τα παιδιά είναι οι «ήρωες» που γεμάτοι αυταπάρνηση βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους και που σε πολλούς κάηκαν τα σπίτια τους, αλλά αυτοί εκείνη την ώρα έσωζαν το σπίτι του συνανθρώπου τους. Όταν όμως δεν τους έχουμε ανάγκη, τους πετάμε δακρυγόνα, νερό από την «Αύρα» και αντιμετωπίζονται με βία και έχθρα, γιατί πήγαν στο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας ζητώντας μονιμοποίηση και όχι να είναι εποχικοί πυροσβέστες.

Θέλετε να το ξεχάσουμε; Να το ξεχάσουμε… Άλλωστε το χειμώνα θα μας δοθεί η ευκαιρία να τους δείρουμε σε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σχετικά