Λέσβος: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήδη έχουν καεί δυο σπίτια ενώ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιβεβαίωσε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια», ανέφερε.

Συναγερμός σημανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε το πρωί του Σαββάτου λόγω πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στη Λέσβο και βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, γύρω στις 10 το πρωί ξεκίνησε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ρογκάδα μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας του οικισμού Βατερών και του οικισμού Σταυρός, που πήρε πολύ σύντομα μεγάλες διαστάσεις.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα στον οικισμό των Βατερών.  «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια.Η εκκένωση συνεχίζεται..», δηλώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στην ΕΡΤ, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων, 4 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mil Mi-8 και δύο Πεζετέλ, ενώ δόθηκε εντολή να ριχτούν στο μέτωπο και δύο Canadair CL-415 από την Ελευσίνα. Επίσης δόθηκε εντολή για να επιχειρήσουν οι 3 Tractores της Αγχιάλου. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

SMS από το 112

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον οικισμό των Βατερών. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού προς Πολύχνιτο από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, ενώ εστάλη και SMS από το 112.

Μάλιστα, ο δήμος στέλνει λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις Αρχές της Πυροσβεστικής.

Σχετικά