Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καίει» και το σενάριο του ανασχηματισμού

Το ένα μετά το άλλο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «καίει» τα σενάρια που αναπτύχθηκαν στην πολιτική σκακιέρα από την αρχή του καλοκαιριού.

Μετά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σενάριο που αποκλείστηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό, στον πάγο μπαίνει τώρα και ο ανασχηματισμός, που κυριαρχούσε τις τελευταίες ημέρες στα πηγαδάκια στο περιστύλιο της Βουλής.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους συνεργάτες του, φέρεται να διεμήνυσε πως «δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ούτε σε δεύτερο χρόνο, αλλά θα ολοκληρώσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε την απόφαση αυτή σταθμίζοντας αφενός το χρόνο που θα χρειάζονταν ένα νέο κυβερνητικό σχήμα για ενημέρωση και προσαρμογή, σε μια περίοδο που η κρατική μηχανή θα πρέπει να τρέξει με ρυθμούς σπριντ. Αφετέρου, η πραγματοποίηση ενός ανασχηματισμού στην τελική ευθεία προς τις κάλπες είναι πιθανόν να προκαλούσε παρενέργειες και αναταράξεις στην ίδια την αυλή της Ν.Δ., σε μια περίοδο κατά την οποία είναι απαραίτητη η μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Βέβαια, από την άλλη μεριά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα πλέον συνήθη, έως κοινότοπα, αποφθέγματα της πολιτικής ζωής της χώρας μας είναι ότι οι ανασχηματισμοί, όπως και οι εκλογές, δεν προαναγγέλλονται, αλλά γίνονται.

Σχετικά