Εορτή Αγίων Φλώρου και Λαύρου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών-Εικόνες

Η μνήμη των Αγίων αυταδέλφων Φλώρου και Λαύρου τιμήθηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 στο κόσμημα των Καμπιών, την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Διόνυσο,  στην οποία φυλάσσεται το τίμιο Λείψανο του Αγίου Φλώρου.

Στο περικαλλέστατο Καθολικό της Μονής, μικρογραφία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, μετόχι της οποίας ήταν μέχρι τον 19ο αιώνα, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Φλώρου πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στους τιμώμενους Αγίους και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και την συνοδεία του, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές Χρόνια πολλά και οι πρεσβείες των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Φλώρου και Λαύρου προς τον Κύριο να είναι πολλές.

imtl.gr

Σχετικά