Εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Λεβαδέων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΕΠΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιφέρειας Λιβαδειάς με τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκα Ιωάννη στο Δημαρχείο. Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και θετικό κλίμα συζητήθηκαν σημαντικά θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην εκπαιδευτική κοινότητα  αλλά και την ανάγκη συνεργασίας, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά, εξαιτίας των δυσκολιών που αναμένονται, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Λειτουργικές ανάγκες σχολικών μονάδων – κάλυψη εξόδων θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η πολιτεία να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων στα ζητήματα αυτά και ευελπιστεί σε ένα καλό αποτέλεσμα. 
  2. Σχολικές Καθαρίστριες. Για το σημαντικό ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολικών μονάδων, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε το ωράριο παραμονής και εργασίας των καθαριστριών στα σχολεία να είναι το μέγιστο δυνατό.
  3. Στέγαση Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τα προβλήματα και η καθυστέρηση στην αποπεράτωση του νέου κτιρίου συνεχίζονται και οφείλονται στην ασυνέπεια του εργολάβου. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του νέου κτιρίου, ενώ  αναζητείται λύση.
  4. Πρόβλημα πρόσβασης στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς. Ο Δήμαρχος δήλωσε την πρόθεσή του να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της ειδικής ράμπας.
  5. Κατασκευή τουαλετών ΑΜΕΑ και ειδικής ράμπας στα σχολεία. Μετά τη διαμαρτυρία μας για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων στα σχολεία με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχετικών προβλημάτων, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει άμεσα για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης, αλλά θα το κάνει τις επόμενες μέρες.
  6.  Δημιουργία πολυδύναμου Νηπιαγωγείου στην πόλη της Λιβαδειάς. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι θετικός στο σχετικό αίτημα του ΣΕΠΕ, καθώς ένα πολυδύναμο νηπιαγωγείο θα έδινε λύση και στο στεγαστικό πρόβλημα των νηπιαγωγείων που λειτουργούν σε διάφορα ιδιόκτητα κτίρια.
  7. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.jpgΠαραχώρηση αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς. Ο Δήμαρχος δήλωσε πως το ζήτημα έχει λυθεί με άλλο τρόπο, μετά την αδυναμία του δημοτικού σχολείου για παραχώρηση της αίθουσας.

Σχετικά