Συνελήφθη ο πατέρας που κακοποίησε το 4 μηνών παιδί του 

Στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα μετέβησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον 20χρονο πατέρα που κατηγορείται για κακοποίηση του 4 μηνών παιδιού του.

Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση. Ο πατέρας του, αλβανικής καταγωγής, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε όπλο και μικρή ποσότητα χασίς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να έχουμε σε αυτή την υπόθεση το «σύνδρομο της ανατάραξης». Τι είναι αυτό το σύνδρομο; Είναι μία σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας που φροντίζει το μωρό κουνάει το βρέφος από θυμό επειδή αυτό δεν σταματάει να κλαίει.

Την ώρα της κακοποίησης του βρέφους η μητέρα απουσίαζε στη δουλειά της. Όταν γύρισε είδε το μωρό να έχει σπασμούς και αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο. Αρχικά οι αστυνομικοί έψαξαν τυχόν σύνδεση και των δύο γονιών με την κακοποίηση του παιδιού. Στη συνέχεια, διαλευκάνθηκε ότι ο πατέρας είναι ο υπεύθυνος, με τον Εισαγγελέα να εκδίδει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ο 20χρονος είχε ταξιδέψει μαζί με το μωρό από το νοσοκομείο Καλαμάτας στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας, προκειμένου αύριο Δευτέρα να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος τράνταξε με αγριότητα το παιδί, με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί ακόμα και νευρολογικής φύσης βλάβες.

Σχετικά