Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Οι τελευταίες πληροφορίες για το ύψος της χρηματοδότησης

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες κατοικιών και επιχειρήσεων

Δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα στις εταιρείες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».

Περίπου 250.000 φωτοβολταϊκά συστήματα θα χρηματοδοτηθούν για να τοποθετηθούν σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις ώστε να μπορούν να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο.

Συγκεκριμένα θα κατανεμηθούν σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 θα μπουν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική επιδότηση για την εγκατάσταση ενός μικρού φωτοβολταϊκού (έως 10 KW) προσδιορίζεται στο 40%- 60% του κόστους.

Πολλοί είναι εκείνοι που είχαν μπει στη διαδικασία να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, όμως, την «πάγωσαν» προκειμένου να περιμένουν τις επιδοτήσεις και φυσικά όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα δικαιούνται χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι δεν υπάρχουν δίκτυα, ηλεκτρικός χώρος άρα σε αυτή την περίπτωση 2,5 GWh έχουν εξασφαλιστεί ως ηλεκτρικός χώρος για να μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.

enikos.gr

Σχετικά