Στα κάγκελα οι βουλευτές της ΝΔ: Γιατί αντιδρούν και τι φοβούνται – Πώς απαντά το Μαξίμου

Κορυφώνεται η εσωστρέφεια στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την δύσκολη καθημερινότητα και τα άλυτα προβλήματα που αφορούν την κοινωνία, καθώς πληθαίνουν οι φωνές των βουλευτών της ΝΔ που εκφράζουν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους.

Η δύσκολη καθημερινότητα και ο απρόβλεπτος χειμώνας κορυφώνει την αγωνία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι πλέον καθημερινά εισπράττουν την όλο και μεγαλύτερη οργή και απόγνωση των πολιτών.

Στο περιστύλιο της Βουλής τα γαλάζια στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα των εκλογών. Θεωρούν, δηλαδή, ότι μέσα στο χειμώνα τα προβλήματα θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο και μοιραία και οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – σε αρκετά έντονο ύφος – εμφανίζονται με δηλώσεις τους να περιγράφουν τα προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Το κλίμα αυτό έχει θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αποφάσισε την ερχόμενη Τρίτη να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική ομάδα, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να καθησυχάσει τους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο χειμώνα για να στηρίξει την κοινωνία τόσο στην ενέργεια όσο και στα θέματα ακρίβειας.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό κ. Γ. Μπρατάκος μαζί και τον Γραμματέα της ΝΔ. Π. Μαρινάκη, έχουν ξεκινήσει τα τραπεζώματα προκειμένου να κατευνάσουν τις ανησυχίες των βουλευτών οι οποίοι φοβούνται ότι δεν θα ξαναδούν τα βουλευτικά έδρανα μετά τις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μια σκληρή απάντηση θέλησε να βάλει φρένο στις εντάσεις των γαλάζιων στελεχών που εκφράζουν δημόσια τις διαφωνίες τους.

Ερωτηθείς για την δήλωση του Κώστα Κυρανάκη ότι «δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια. Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα» έστειλε μήνυμα προς όλες τις πλευρές λέγοντας ότι «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο – εν προκειμένω στους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη – δεν είναι συμπεριφορά που ταιριάζει στους βουλευτές της παράταξής μας».

Η αναταραχή, ωστόσο, στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό, καθώς οι βουλευτές με ερωτήσεις τους προς τους υπουργούς και δημόσιες δηλώσεις διαφοροποιούνται για όλα τα θέματα.

Ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας, απευθυνόμενος προς το υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατήγγειλε «κερδοσκοπικές πρακτικές από τα funds στα ενυπόθηκα δάνεια» μέσα από την πρακτική της «ανοικτής πώλησης», ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ανέδειξε ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια συνταξιούχους.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, αναφέρθηκε στο «πολύ σημαντικό για τους συνταξιούχους όλης της χώρας ζήτημα της μη απόδοσης από το κράτος των συνδρομών υπέρ των συνταξιούχων οργανώσεων». Ο κ. Κακλαμάνης προσθέτει ότι από κάθε συνταξιούχο κρατούνται 0,20 ευρώ για την στήριξη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, όμως η κυβέρνηση δεν τα αποδίδει και έτσι σήμερα «οφείλονται τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021».

Μόλις χθες η Φωτεινή Πιπιλή κατέθεσε την αντίθεσή της στην διάθεση επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης, επισημαίνοντας ότι αν είχε την δυνατότητα θα καταψήφιζε την σχετική τροπολογία.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, η αναμονή για τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το θέμα αφορά την μέση ελληνική οικογένεια.

topontiki.gr

Σχετικά