ΛΑΡΚΟ:Από τους εργολαβικούς ξεκίνησαν οι απολύσεις – Την άμεση ανάκληση τους ζητούν τα Σωματεία

Τα «όργανα» των απολύσεων στην ΛΑΡΚΟ και του οριστικού κλεισίματος ξεκίνησαν.  Πρώτοι τον «χορό»  σέρνουν οι εργαζόμενοι  στην δουλεμπορική εταιρεία technostyle Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. Η οποία:

  • Με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων που διατηρούν νομιμοποιημένα τα δουλεμπορικά γραφεία, από το 2005 «νοικιάζει» εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και έχει εισπράξει από αυτή, για την εργασία των εργαζομένων, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, κανονικός νταβατζής .
  • Με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων σε σχεδόν μηνιαία βάση καθυστερεί την μισθοδοσία των εργαζομένων. Δηλαδή, κακοπληρωτής νταβατζής.
  • Με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων κατά καιρούς εκβιάζει και αξιοποιεί την ανάγκη των εργαζομένων για το μεροκάματο για να υφαρπάζει έργα και χρήμα. Δηλαδή, αναβαθμισμένος νταβατζής.
  • Αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ενώ μέχρι το 2020 ήταν Ε.Π.Ε., το 2020 έγινε Α.Ε. Έχει όμως την ίδια έδρα (στον Ασπρόπυργο). Τους ίδιους εκπροσώπους (Φίλη- Καμπούρη). Τους ίδιους εργαζόμενους. Το μόνο που άλλαξε ήταν το ΑΦΜ για να ρίξει «κανόνι» στα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, νομιμοποιημένος, αναβαθμισμένος, νταβατζής.
  • Με την ανοχή της σημερινής Κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες εκβιάζει ότι «αν δεν της δοθεί νέα μασαμπούκα» θα  απολύσει όλους τους εργαζόμενους και η Κυβέρνηση με την Ειδική Διαχείριση απλά την καμαρώνουν. Δηλαδή, νομιμοποιημένος, αναβαθμισμένος, νταβατζής, πρότυπο.
  • Μάλιστα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και ειδική διαχείριση καμαρώνουν τους εκβιαστές, οι εκβιαστές ήδη ανακοίνωσαν παράνομα και καταχρηστικά την απόλυση δύο συναδέλφων, απαγορεύοντας τους την είσοδο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου λες και ήταν κρατική συνέταιροι στη ΛΑΡΚΟ ή  έχουν πάρει εντολή από την ειδική διαχείριση, τους υποψηφίους επενδυτές και την Κυβέρνηση. Δηλαδή, νομιμοποιημένος, αναβαθμισμένος, νταβατζής πρότυπο, που έχει λάβει εντολή από ανώτερα κλιμάκια εξουσίας.
  • Τα σημερινά γεγονότα έρχονται ως συνέχεια και πατούν στους νόμους των κυβερνήσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία για να υφαρπάξει το μόχθο των εργαζομένων που είναι ενσωματωμένος στις αποζημιώσεις τους, κάθε χρόνο, πριν κλείσουν έτος οι εργαζόμενοι, τους απολύει όλους  και τους επαναπροσλαμβάνει, χωρίς καμία διακοπή στην εργασία. Δηλαδή, νομιμοποιημένος, αναβαθμισμένος, νταβατζής πρότυπο, που έχει λάβει εντολή από ανώτερα κλιμάκια εξουσίας και έχει προϋπηρεσία σε οτιδήποτε σακατεύει τον εργαζόμενο.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης οι εργαζόμενοι που κράτησαν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, αυτή τη στιγμή είναι στην απόγνωση:

  • Το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών  στους εγκληματικούς διαγωνισμούς εκποιήσεις παίρνουν παράταση από μήνα σε μήνα. Οι θέσεις και οι προτάσεις των εργαζομένων που εξασφαλίζουν την συνέχιση της λειτουργίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και όλες τις θέσεις εργασίας,  παραμένουν στο συρτάρι των υπουργείων και της Βουλής.
  • Η δέσμευση που μας έδωσε η Ειδική Διαχείριση για λογαριασμό της Κυβέρνησης, ότι «θα παραμείνουμε όλοι στην εργασία και θα πραγματοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας μέχρι να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στους νέους επενδυτές», δεν υλοποιείται. Έχουν σταματήσει τα πάντα. Οι εργαζόμενοι ζητάμε δουλειά και δεν μας δίνουν. Οι μικρό εργολάβοι που έφαγαν «κανόνι» στην προ πτώχευση της ΛΑΡΚΟ, έχουν να κάνουν μεροκάματο εδώ και τρεις μήνες. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες ξεκίνησαν να βλέπουν το δρόμο της ανεργίας. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας και καθεστώς, με βάση το νόμο της κυβέρνησης που ψήφισε τον Ιούνιο, 1η Γενάρη είμαστε στο ταμείο ανεργίας. Το τελευταίο στοιχείο που κρατά τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, οι εργαζόμενοι, «σβήνει» πέντε μήνες μετά το σβήσιμο των Καμινιών.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συναυλίας που έγινε με φόντο την σταματημένη ΛΑΡΚΟ και με σταθμό κλιμάκωσης την Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 9/11, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου μεταξύ των σωματείων και το υπουργείο οικονομικών ζητάμε να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα εξής αιτήματα:

  • Για τους παραπάνω επιγραμματικούς λόγους, να φύγει το δουλεμπορικό γραφείο της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ και οι εργαζόμενοι να ενσωματωθούν στην ΛΑΡΚΟ. Δεν είναι νέες προσλήψεις. Είναι ενσωμάτωση εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες συντήρησης και παραγωγής   της ΛΑΡΚΟ, όπως και οι καθαρίστριες που είναι ενταγμένες σε άλλο δουλεμπορικό γραφείο. Αποδεδειγμένα η ενσωμάτωση τους κοστίζει λιγότερο από το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.
  • Ενόψει της λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, ανεξάρτητα την έκβαση των διαγωνισμών, αυτές να μετατραπούν σε αορίστου και να επιστραφούν τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας. Σε κάθε περίπτωση να μην μπουν σε εφαρμογή  τα απαράδεκτα προγράμματα ανεργίας της «παγκοσμιοποίησης» και της «κοινωφελούς εργασίας», να εξασφαλιστεί μόνιμοι και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ανεξάρτητα την έκβαση των διαγωνισμών να παραμείνουμε όλοι στην εργασία και να πραγματοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας μέχρι να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στους νέους επενδυτές με τους οποίους θα διαπραγματευτούμε οι εργαζόμενοι συλλογικά μαζί τους. ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ.
  • Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απολύθηκαν στις 29 Ιουλίου του 2022. Τρεις μήνες μετά δεν έχουμε λάβει την αποζημίωση αδείας. Η κυβέρνηση να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.
  • Υπάρχουν εκκρεμότητες με το υπουργείο εργασίας και αφορούν εργαζόμενους που έχουν συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους. Η κυβέρνηση να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.
  • Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την νομοθετική επίλυση των ασφαλιστήριων ζωής των εργαζομένων στη GENERALY και ΑΣΠΙΣ. Η κυβέρνηση να τακτοποιήσει την νομοθετική  και οικονομική εκκρεμότητα που έχει απέναντι στους εργαζόμενους ως εργοδότης, νομοθέτης και πολιτικός προϊστάμενος.

Είμαστε σε ετοιμότητα:

  • Εάν δεν ανακληθούν οι απολύσεις, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε προειδοποιητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας.
  • Αμέσως μετά την συνάντηση με το υπουργείο οικονομικών θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και θα αποτιμήσουμε συλλογικά τα δεδομένα.
  • Μέχρι τότε, σε περίπτωση κλιμάκωσης της επίθεσης, θα απαντήσουμε συλλογικά και αναλόγως.

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Σχετικά