Σκάνδαλο υποκλοπών: Καταιγίδα στην κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις

Πανικός στο Μαξίμου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας •Θεωρίες συνωμοσίας διανθισμένες με κινδυνολογία αλλά και απαξίωση της δημοσιογραφικής έρευνας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο •Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να μιλά για κρίσιμες ώρες για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη •Διαβρωτικά αποτελέσματα για την κυβέρνηση •Στην Αθήνα βρέθηκε κλιμάκιο του FBI.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Κ. Μητσοτάκης στον δρόμο προς τις εκλογές. Καταιγισμός αποκαλύψεων για το «Ελληνικό Watergate».

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα άρον άρον η δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία αναζωπυρώνοντας για τα καλά τους τριγμούς εντός της κυβερνητικής παράταξης.

Νέα αποκάλυψη – «βόμβα» αναφέρει πως κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έπεσαν θύματα υποκλοπών με το παράνομο λογισμικό Predator, το οποίο το Μαξίμου διατείνεται πως δεν χρησιμοποιεί.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Documento υποστηρίζει πως οι παρακάτω πολιτικοί, τρεις διευθυντές εφημερίδων, όπως επίσης και τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω κακόβουλων λογισμικών, που αποστέλλονταν σε στενούς τους συνεργάτες.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από ώρες αφωνίας, σχολίασε το πρωτοσέλιδο ζητώντας «να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη» φροντίζοντας παράλληλα να απαξιώσει τις αποκαλύψεις λέγοντας πως δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

«Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου πετώντας λάσπη στον εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας χαρακτηρίζοντάς τον «εθνικό συκοφάντη», άνθρωπο που «έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες» ταυτίζοντάς τον με την εφημερίδα Μακελειό. Αμφισβητεί ανοικτά τις αποκαλύψεις του λέγοντας πως «προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα». Στην εκτενή απάντηση του συνέχισε να επιτίθεται στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας πως «εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας» και φτάνοντας στο συμπέρασμα πως «δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας».

Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά…

Αντί να απαντήσει επί της ουσίας συνέχισε την επίθεσή του στον Κώστα Βαξεβάνη αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της απάντησής του σε αυτόν χτίζοντας το αφήγημα της επόμενης ημέρας που έχει να κάνει με τον «σκοπό που εξυπηρετεί» (σ.σ. ο Κ. Βαξεβάνης) όταν «χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους».

Διάνθισε μάλιστα τα επιχειρήματα του με μπόλικη συνωμοσιολογία λέγοντας πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο».

Η απάντηση του Γ. Οικονόμου καταλήγει με την βεβαιότητα πως «λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη» αλλά «δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή» αλλά και τη γνωστή «καραμέλα» ότι «η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της το φαινόμενο αυτό (…) με την καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της».

Σχετικά