Στα «ακροπολικά» Σκούρτα το 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας

Στην  αγαπημένη ακροπολική ειδική διαδρομή «Σκούρτα», του EKO Rally Acropolis θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου το 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας. Δεν υπάρχει Έλληνας φίλος των αγώνων αυτοκινήτου που να μην γνωρίζει αυτή την τόσο όμορφη ειδική διαδρομή που συμπεριλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Μια διαδρομή που έχουν κάνει όλα τα μεγάλα ονόματα του Π.Π.Ρ

Ήταν σωστή η επιλογή του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής) που αποφάσισε να κάνει το 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας, στα Σκούρτα. Η χάραξη έχει μικρές διαφορές σε σχέση με αυτή που είχε το 1ο Ράλλυ Σπριντ που πραγματοποιήθηκε το 2019. Ωστόσο είναι ίδια με τη διαδρομή που εντάχθηκε στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις τον περασμένο Ιούνιο. 

Τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν τρία περάσματα από τη διαδρομή, μήκους 13,02 χιλιομέτρων, με τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα να ανέρχονται στα 39,06 χλμ.Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 62 χλμ. 
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα, θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου (Παρασκευή) από τις 16:00 έως τις 20:00.

Την Κυριακή (27 Νοεμβρίου) στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο από το Service Park που θα βρίσκεται στο χωριό Σκούρτα .Ο τερματισμός του 2ου Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 14:30 στο Πνευματικό Κέντρο των Σκούρτων όπου θα δοθούν και τα έπαθλα στους νικητές.

Όσοι θεατές θέλουν να πάρουν μια γεύση για τον αγώνα της Κυριακής θα μπορούν το Σάββατο 26/11  να πάνε στην ειδική διαδρομή όπου θα γίνονται από τα πληρώματα οι αναγνωρίσεις της διαδρομής. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι θεατές όσο και οι αγωνιζόμενοι ότι μπορεί να υπάρχει ελεύθερος αριθμός περασμάτων όμως η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ. ενώ απαγορεύεται, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων στην ειδική διαδρομή με ανάποδη φορά από αυτή του αγώνα.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας έχει ξεκινήσει και εκπνέει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 23:59. Δηλώσεις γίνονται μόνο μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ.

Για την ιστορία
Το 2019, το Σωματείο ΕΛΛΑΔΑ μετά από 11 χρόνια απουσίας, επανάφερε στο προσκήνιο την ειδική διαδρομή «Σκούρτα». Στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας συμμετείχαν 39 πληρώματα. Νικητές αναδείχθηκαν οι Κύπριοι Φοίβος Νικολάου-Σάββας Ζάκου με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX. Το Κυπριακό δίδυμο τέθηκε επικεφαλής από την αρχή του αγώνα και όντας ταχύτερο και στα τρία περάσματα, δικαίως καρπώθηκε την πρώτη νίκη επί Ελληνικού εδάφους! 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX, με τους Ιωάννη Μποζιονέλο-Βαγγέλη Παναρίτη να τερματίζουν τρίτοι με Lancer έκτης γενιάς. Ακολούθησαν οι Πάνος Ισμαήλος-Χρήστος Μπακλώρης (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Σταμάτης Αθανάσουλας-Βασίλης Μπασιούκας (Subaru Impreza 555) . 

Στα δικίνητα, οι Σταμάτης Παντιέρας-Βάσω Κουρτίδου (Honda Civic Type-R EP3) άφησαν πίσω τους ισχυρότερους συνδυασμούς. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι «Backo»-«Άρης Ιαβέρης» (Ford Fiesta R2) και οι Κωνσταντίνος Αντωνίου-Απόστολος Μακάριος (Ford Escort MKII). 
Στο πλευρό του Σωματείου (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής) βρίσκεται ο Δήμος Τανάγρας.

Διαδραστικός Χάρτης αγώνα: https://www.rally-maps.com/Historic-Acropolis-Rally

Σχετικά