Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Μαρκόπουλος για την υπόθεση του ψευτογιατρού

συνεχίζουμε σε δύο δρόμους” τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μαρκόπουλος μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο για τον ίδιο και την εμπλοκή του ονόματός του στην δίκη του ψευτογιατρού Νίκου Κόντου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα την  αθώωσή του πρώην υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου και δεκαπέντε ακόμα κατηγορούμενων (μια μοναχή, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών κλπ) ενώ καταδίκασε  για 7 ανθρωποκτονίες με δόλο και 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας τον ψευτογιατρό Κοντοστάθη.

Το δικαστήριο, με την απόφασή του, έκρινε ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος που συστηνόταν σε πελάτες του ως ογκολόγος που συνεργαζόταν με κορυφαία ιατρικά κέντρα του κόσμου, με την ονομασία, Dr Kontos, οδήγησε στο θάνατο 7 καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Ο πρώην βουλευτής, υπουργός και διακεκριμένος θωρακωχειρουργός Κ Μαρκόπουλος είχε λοιδορηθεί αισχρά από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που τον ενοχοποιούσαν σε αυτή την υπόθεση πολύ πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Στην περίπτωσή του είχε καταπατηθεί βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωώτητας και παρουσιαζόταν ενοχος χωρίς στοιχέια και αποδείξεις.

«Δεν γνωρίζω καν τον κ. Νίκο Κοντοστάθη, δεν τον έχω δει ποτέ μου και δεν υπήρξε ποτέ μέσα σε χειρουργείο μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

 Με την απόφαση του Μικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας ο γιατρός Κώστας Μαρκόπουλος δικαιώθηκε προσωπικά και βγήκε νικητής στην  λάσπη που εκτοξεύτηκε εναντίον του και είχε στόχο την πολιτική και την προσωπική του εξόντωση!

“συνεχίζουμε σε δύο δρόμους” τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μαρκόπουλος μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο για τον ίδιο και την εμπλοκή του ονόματός του στην δίκη του ψευτογιατρού Νίκου Κόντου.

Η δήλωση του κου Μαρκόπουλου και τα μηνύματα προς όσους επένδυσαν πολιτικά σε ενδεχόμενη εμπλοκή και καταδίκη του:

“Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον πονικολογό κο Μιχάλη Φαράντο για την αμέριστη συμπαράσταση του στην υπόθεση μου” τόνισε κάνοντας λόγο για απόλυτα άδικη κατηγορία για εμπλοκή του στην υπόθεση.

“Επιθυμώ ακόμα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, φίλους μου, τους ασθενείς μου και τους πολιτικούς μου φίλους για την απίστευτη υποστηρικτική στάση τους” πρόσθεσε.

“Για τους λίγους οι οποίοι “επένδυσαν” σε πιθανή καταδίκη μου τους ενημερώνω ότι έχασαν και το πιθανότερο ότι ήδη λεκιάστηκαν” υπογράμμισε συνοψίζοντας πως “συνεχίζουμε σε δύο δρόμους”.

“Την επιστημονική μας πορεία στα δύσκολα μονοπάτια της βαρειάς χειρουργικής θώρακος και αγγείων αλλά και της πολιτικής διεκδίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας χωρίς κομματικό καπέλλο με μόνο στόχο την νίκη με αχειραγώγητο συνδυασμό”

Σχετικά