Ευρυτανία: Αποκάλυψη για την Ευρυδίκη – Οι εξελίξεις στην εξαφάνιση

Το μυστήριο της εξαφάνισης της Ευρυδίκης στην Ευρυτανία αναζητά λύση, 75 μέρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της.

Στο «σκοτάδι» εξακολουθεί να βρίσκεται ο γιος της 48χρονης Ευρυδίκης, η οικογένειά της, συγγενείς, φίλοι, αλλά και η τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της έχουν σταματήσει εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες και η εξαφάνισή της συνεχίζει να βασανίζει τον κοινωνικό της περίγυρο.

75 ημέρες μετά την εξαφάνισή της Ευρυδίκης, τα νέα στοιχεία για την υπόθεση – θρίλερ είναι ελάχιστα. Από τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν και εντοπίζεται το τελευταίο της στίγμα στη γέφυρα της Τατάρνας στη λίμνη Κρεμαστών, δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Παρά τις σαρωτικές έρευνες στη λίμνη δεν έχει βρεθεί ένα στοιχείο που να οδηγεί στη λύση του αινίγματος, ενώ όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά.

Η μητέρα της Ευρυδίκης, Δήμητρα μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο, επιμένοντας πως το παιδί της έδωσε τέλος στη ζωή της. Από την άλλη, η δικηγόρος της 48χρονης τονίζει πως οι τελευταίες κινήσεις της δεν δείχνουν άτομο που ήθελε να αυτοκτονήσει.

euritania1

Δικηγόρος Ευρυδίκης: Θα συνέχιζε τη ζωή της στην Αθήνα

Μιλώντας στην εφημερίδα η δικηγόρος της 48χρονης, Βαλεντίνη Μέτου αποκάλυψε πως πριν την εξαφανισή της η 48χρονη ετοιμαζόταν να μείνει στην Αθήνα.

Σχετικά με τις έρευνες στη λίμνη είπε, «δεν έχω καμία ενημέρωση για την υπόθεση. Οι έρευνες έχουν σταματήσει στη λίμνη, αφού δεν βρέθηκε κάτι. Τον Ιανουάριο θα εκπροσωπήσω την Ευρυδίκη στο δικαστήριο για την καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας που είχε κάνει».

Οπως είχε αναφέρει η κ. Μέτου λίγα 24ωρα μετά την εξαφάνιση της φίλης της, η Ευρυδίκη ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι της και να μείνει στην Αθήνα. «Η εικόνα που είχα εγώ για την αγνοούμενη ήταν μιας γυναίκας που ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της και να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα. Ενδιαφερόταν για τα περιουσιακά και οικονομικά της και ζητούσε συμβουλές. Είχε πάρει και το θάρρος να καταγγείλει τα όσα της συνέβαιναν, πράγμα δύσκολο σε μια κλειστή κοινωνία. Μου είχε κλείσει ραντεβού για δύο ημέρες μετά στην Αθήνα για να συναντηθούμε και να δούμε πώς θα συνεχίσουμε με τις υποθέσεις της σε περίπτωση επικείμενης λύσης του γάμου της. Σκόπευε να έρθει να μείνει στην πρωτεύουσα σε μια φίλη της, που θα τη φιλοξενούσε μέχρι τη συνέχιση της δίκης του αυτοφώρου. Συνεπώς, όλα αυτά δεν μου έδωσαν την εικόνα του ανθρώπου που έχει αποφασίσει να τελειώσει τη ζωή του. Ολα τα σενάρια είναι πιθανά στην παρούσα φάση. Περιμένω κι εγώ με αγωνία, όπως όλος ο ευρύτερος κύκλος της, να μάθω τι ακριβώς έχει συμβεί».

Κατέληξε κάνοντας έκκληση για συνέχιση των ερευνών.

«Πιστεύω ότι το παιδί μου πνίγηκε»

Η μητέρα της 48χρονης αγνοουμένης ανέφερε πως δεν έχει καμία ενημέρωση, αλλά δεν περιμένει και κάτι, μιας και θεωρεί ότι το παιδί της πνίγηκε μόνο του στη λίμνη.

«Οι έρευνες έχουν σταματήσει. Αν βρουν κάτι τα τοπικά καραβάκια που πάνε για ψάρεμα. Αλλιώς, τίποτα… Τα συνεργεία που μας εξυπηρέτησαν σταμάτησαν και αυτά. Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, πιστεύω ότι το παιδί μου πνίγηκε. Δεν πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια, αφού δεν είχαμε με κανέναν άνθρωπο κάτι ούτε η Ευρυδίκη είχε».

Οπως εξήγησε, η ίδια έχει κουραστεί ψυχολογικά και το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να σταθεί δυνατή, παρά τα 75 της χρόνια, για να φροντίζει το εγγόνι της, που άφησε η 48χρονη κόρη της, αλλά και τη μητέρα της, που είναι 102 ετών.

Οσον αφορά στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, η μητέρα της Ευρυδίκης είναι κατηγορηματική ότι ουδέποτε υπήρξε βία από τον γαμπρό της στο παιδί της κι αυτή τη στιγμή και εκείνος, που την αγαπούσε επί χρόνια, πονά με την εξαφάνισή της. «Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός. Δεν υπήρξε βία ποτέ. Δεν μπορεί ο άνδρας της να άσκησε βία, που την αγαπούσε και την αγαπά και τώρα υποφέρει».

Σχετικά