Τσίπρας στον Άρειο Πάγο: Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ισίδωρο Ντογιάκο, κατά τη διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τον προβληματισμό του για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τον προβληματισμό και την ανησυχία του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), Χαράλαμπος Λαλούσης (αρχηγός ΓΕΣ) και Θοδωρής Λάγιος (ΓΔΑΕΕ) ήταν υπό παρακολούθηση.

Η συνάντησή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου διήρκησε ακριβώς μία ώρα.

«Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια. Να μην αφήσουμε να πλανάται αυτή η σκιά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο και συμπλήρωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί και η δημοκρατία λειτουργούν ακόμα. Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της ελληνικής δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την επίσπευση, αλλά και αναβάθμιση της έρευνας μετά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις.
«Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια»

Οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα είχαν γίνει γνωστές από χθες. Με αφορμή το δημοσίευμα του Documento, το οποίο αποκάλυψε ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή οι Κωνσταντίνος Φλώρος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), Χαράλαμπος Λαλούσης (αρχηγός ΓΕΣ) και Θοδωρής Λάγιος (ΓΔΑΕΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η Κουμουνδούρου κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν παρακολουθούσε ή όχι την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» και σημειώνει ότι «μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων».

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», τόνισε περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος και στη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που έκανε λόγο για μύθους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απεύθυνε τα εξής ερωτήματα στην κυβέρνηση: «Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;

Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;», και καταλήγει λέγοντας: «Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια».

Σχετικά