Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου από έκρηξη καυστήρα σε σχολείο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη στις Σέρρες από την έκρηξη σε καυστήρα του 9ου δημοτικού σχολείο Σερρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου».

Οι δύο άνδρες, 52χρονος εργολάβος του έργου και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος που επέβλεπε τις εργασίες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών είναι το κλίμα για τον 11χρονο μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι από έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Οι αντιδράσεις των συμμαθητών του σπαράζουν καρδιές, ενώ ένας από αυτούς, ο μικρός Μάνος, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο, κρατώντας και ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο γράφει: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».

Στο μεταξύ, στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 11χρονου στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες παραμένουν σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Σχετικά