Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη

Η κακοκαιρία αλλάζει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του πρωθυπουργού στην Αλβανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά, δεν θα επισκεφτεί τη Χειμάρρα και τις άλλες περιοχές όπου μένει η ελληνική μειονότητα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (06.12.2022), από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι η επίσκεψη σε Χειμάρρα, Λειβαδειά και Δερβιτσάνη αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας.

Λόγω καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου και γι’ αυτό αποφασίστηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη να μετατεθεί και γίνει σε επόμενο διάστημα.

Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή αυτή ήταν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να βρεθεί αύριο (07.12.2022) στις περιοχές και να μιλήσει με μέλη της ελληνικής μειονότητας και απλούς πολίτες και να τους μεταφέρει τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, να δείξει το ενδιαφέρον της, να ακούσει τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, ώστε να δει πώς μπορεί να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και στην ευημερία της μειονότητας.

Σχετικά