ΒΟΙΩΤΙΑ:Εξαρθρώθηκε οργανωμένη συμμορία που διέπραττε κλοπές-“Μπούκαραν”σε σπίτια

kleftis thiva

Συνελήφθη μέλος συμμορίας και ταυτοποιήθηκαν (4) ακόμη συνεργοί του, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (16) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπής

Η συνολική λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, υπερβαίνει τις (50.000) ευρώ

Συνελήφθη ημεδαπός – μέλος οργανωμένης συμμορίας και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ακόμη συνεργοί του, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν ενωθεί σε ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε προχθές (04-12-2022) το πρωί στη Θήβα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, τα πέντε (5) μέλη της συμμορίας, το χρονικό διάστημα από 30-09 έως 29-11-2022, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεων κλοπών και τριών (3) αποπειρών κλοπής, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριό τους περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Πιο αναλυτικά, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα:

  • (13) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπής από οικίες,
  • (1) κλοπή από αγροτική αποθήκη,
  • (1) κλοπή από εργοστάσιο, καθώς και
  • (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα – τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία, μεγάλη ποσότητα σπόρων τριφυλλιού και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (50.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της κλοπής από το εργοστάσιο, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή, ενώ το μέλος της συμμορίας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί και την προηγούμενη ημέρα (03-12-2022), από Αστυνομικούς την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για στέρηση σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Σχετικά