“Στερεά Υπεροχής”: Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα μικρό, αποσπασματικό, ρουσφετολογικό!

Αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό και ασύνδετο με τις πραγματικές ανάγκες, το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συνεδρίασε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς και η παράταξή μας “Στερεά Υπεροχής” έθεσε αρχικά προς συζήτηση, την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας, που επικυρώνει την αντισυνταγματικότητα των  διατάξεων του νόμου Θεοδωρικάκου.

Νομοθετικές παρεμβάσεις που επέφεραν την αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τη νόθευση των εκλογικών συσχετισμών στους Δήμους και στις Περιφέρειες και τη γενικότερη απαξίωση των αιρετών συλλογικών οργάνων.

Ως “Στερεά Υπεροχής”, καταψηφίσαμε την 10η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος καθώς και το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023, ως αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό και ασύνδετο με τις πραγματικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το μόνο που καλείται να εξυπηρετήσει είναι οι πελατειακές σχέσεις και η μικροπολιτική, καθώς είναι ενταγμένο σε μία λογική με έντονη αλλά και αθέμιτη προεκλογική χροιά, δεσμεύοντας έτσι και την επόμενη περιφερειακή αρχή σε αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές.

Ύστερα από τις τοποθετήσεις, τόσο του εισηγητή όσο και του επικεφαλής της παράταξης, αναδείχθηκαν η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου, η προσπάθεια ικανοποίησης μικροεξυπηρετήσεων και η απουσία μιας συγκροτημένης πρότασης, που θα απαντά στις ουσιαστικές ανάγκες των Στερεοελλαδιτών.

Καταψηφίσαμε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της περιφέρειάς μας, για το επόμενο έτος, γιατί ουδέποτε η περιφερειακή αρχή έφερε προς συζήτηση έναν απολογισμό αποτελεσμάτων των όλων δράσεων της, με μετρήσιμα στοιχεία, σε σχέση με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πεπραγμένων της, σχετικά με την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, παρόλο ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Σταθήκαμε με Λευκό στον αντίστοιχο τριετή σχεδιασμό τουριστικής προβολής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία εξασφάλισης πόρων από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.

Στηρίξαμε, με τη θετική μας ψήφο, την εισήγηση για αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με τους επτά νέους αιολικούς σταθμούς, τις 28 νέες ανεμογεννήτριες, στους ήδη υπερκορεσμένους δήμους της Εύβοιας.

Η “Στερεά Υπεροχής” θα συνεχίσει να ασκεί, με απόλυτη συνέπεια, τις θεσμικές της
 υποχρεώσεις, προβαίνοντας στον απαραίτητο έλεγχο της περιφερειακής αρχής,
 καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και υπηρετώντας τους πολίτες, που την
 εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί.

Για τη “Στερεά Υπεροχής”

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σχετικά