Εύα Καϊλή: Συνελήφθη η ευρωβουλευτής ως ύποπτη για διαφθορά

Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου

Μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή το Κατάρ ερευνούν οι αρχές. Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ. Όλοι οι συλληφθέντες είναι ιταλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο ευρωσοσιαλιστής Π. – Α. Παντσέρι.

Νεότερες πληροφορίες του BRT αναφέρουν ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά:

«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων.

Πηγή:in.gr

Σχετικά