To ΚΚΕ για τους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Λεβαδέων

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 για τη λειτουργία και τη στελέχωση των παιδικών

& βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λεβαδέων

Οι συστάσεις για υπομονή από τον Δήμαρχο Λεβαδέων προς τους γονείς που έμειναν με το voucher στο χέρι, καθώς η δυναμικότητα των δημοτικών παιδικών σταθμών δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε τις εγκεκριμένες αιτήσεις, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υπομονή εξαντλήθηκε για πάνω από 200 οικογένειες, καθώς τόσα είναι τα νήπια και βρέφη που έμειναν εκτός των παιδικών και βρεφικών σταθμών στο Δήμο μας, με τους γονείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο τόσο γιατί δεν έχουν πού ν΄ αφήσουν τα παιδιά τους τις ώρες που εργάζονται, όσο και γιατί αυτά, μένοντας για μια ακόμη χρονιά εκτός προσχολικής αγωγής, στερούνται της διαπαιδαγώγησης που λαμβάνουν και της κοινωνικοποίησης που αναπτύσσουν στις δομές αυτές.

Η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα δώδεκα (12) ατόμων, με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας (!!!) για την κάλυψη άμεσων και κατεπειγουσών αναγκών στελέχωσης του νεοϊδρυθέντος Α΄ Βρεφικού Σταθμού, ο οποίος    -σημειωτέον- αναμενόταν να λειτουργήσει από το Νοέμβρη, είναι απαράδεκτη και μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να λογιστεί.

Από τη μια δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες σωστής λειτουργίας του σταθμού κι από την άλλη θέτει σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν. Η δημοτική αρχή του κ. Ταγκαλέγκα, δεν πρωτοτυπεί… Εφαρμόζει πιστά τους αντεργατικούς νόμους ευελιξίας και υποαπασχόλησης που νομοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά στη βάση των ευρωενωσιακών οδηγιών, που δίνουν το δικαίωμα δίμηνων συμβάσεων ακόμα και σε αυτούς τους κρίσιμους για την ανάπτυξη των παιδιών τομείς, χωρίς κανένα απολύτως παιδαγωγικό κριτήριο παρά μονάχα αυτό του κόστους και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του βρεφικού σταθμού και τη διασφάλιση θέσεων για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας σε δωρεάν, δημόσιες και κατάλληλες κτιριακά δομές, με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, γεύματα και θέρμανση. Καλούμε γονείς κι εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κάθε οικογένειας με όρους 21ου αιώνα και όχι μεσαίωνα.

                                                                                                         Τ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                                                                                            13-12-2022  

Σχετικά