Σεισμός στην Εύβοια: «Δεν το γνωρίζαμε αυτό το ρήγμα – Μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί»

Για τον σεισμό μεγέθους 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια το απόγευμα της Τετάρτης μίλησε στο newsit.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε ο κ.Λέκκας «είναι μια δραστηριότητα που επιμένει. Πιστεύω να εντάσσεται στην δραστηριότητα που είχε αρχίσει από τις 29 Νοεμβρίου», για την περιοχή που μας δίνει σεισμικές δονήσεις την τελευταία εβδομάδα.

«Στους Ζάρακες είναι αυτό το ρήγμα. Δεν το ξέραμε αυτό το ρήγμα. Είναι ένα καινούργιο ρήγμα, δεν έχουμε αποτιμήσει την δυναμικότητά του ακόμα και πιστεύω εκτονώνεται ακόμη περισσότερο. Μπορεί να υπάρχουν μετασεισμοί».

Στην ερωτήση του newsit.gr αν θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό ο κ. Λέκκας αναφέρει πως «δεν νομίζω ότι θα “πάμε” σε μεγαλύτερα (μεγέθη). Το παρακολουθούμε».

Για τον σεισμό στην Εύβοια μίλησε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος που τόνισε πως «ο σεισμός έχει μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί»

«Έχω λοιπόν την γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ όπου έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Σχετικά