Νίκος Μάνεσης για Μαρία Σπυράκη: «Πόσο IQ πρέπει να έχεις για να μπεις στο σκάνδαλο του Κατάρ;»

Τι είπε ο δημοσιογράφος στην έναρξη της εκπομπής του.

Ο Νίκος Μάνεσης ξεκίνησε την εκπομπή του με ένα σχόλιο για το Qatargate σε συνδυασμό με την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη.

«Πόσο IQ πρέπει να έχεις για να καταφέρεις να μπεις στο κάδρο του σκανδάλου του Κατάρ;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και συνέχισε. «Την Μαρία Σπυράκη την γνωρίζουμε πολύ καλά, ήμασταν συνάδελφοι τόσα χρόνια. Πώς είναι δυνατόν, ενώ η περίπτωσή της αφορά διοικητική υπόθεση, της τάξης των 5-10.000 ευρώ να καταφέρεις να παίζεις στα ξένα δίκτυα δίπλα από το πρόσωπο της Εύας Καϊλή;».

Η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας

Εν τω μεταξύ, χθες ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Τι έχει συμβεί

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη υπόθεση δεν συνδέεται με το qatargate.

Σχετικά