Τι απάντησε ο Δήμαρχος Λεβαδέων στις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών της Κρύας

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων προς την ανοιχτή επιστολή επιχειρηματιών της περιοχής της Κρύας

Κυρίες και Κύριοι,

αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών, που ταλανίζουν σχεδόν το σύνολο των ελλήνων φορολογουμένων, εξαιτίας των απανωτών κρίσεων, και είμαι εδώ ως Δήμαρχος Λεβαδέων, για να γίνω δέκτης των ανησυχιών σας, ώστε να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις.

Θέλω ειλικρινά να πιστεύω ότι η παραπάνω ανάλυση περιγράφει την πραγματικότητα και τα ειλικρινή σας κίνητρα.

Πάμε όμως στην ουσία.

Ας ξεκινήσουμε από μια κοινή παραδοχή, που δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Τα έργα της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς αποφασίζονται συλλογικά από την διοίκηση της μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της, πάντα υπό την εποπτεία του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελεί το συλλογικό δημοκρατικό όργανο του Δήμου μας.

Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι ο τρόπος και ο χρόνος εκτέλεσης των έργων της ΔΕΥΑΛ μπορούν να τεθούν υπό τη κρίση του οιοσδήποτε, χωρίς τουλάχιστον να υπάρχει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία. Ούτε φυσικά με έωλα επιχειρήματα επίκλησης της τουριστικής περιόδου, όταν όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια στην πόλη, ότι καλώς ή κακώς η τουριστική περίοδος για την Κρύα εκκινεί λίγο πριν το Πάσχα και κρατά όλους τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα έργο της ΔΕΥΑΛ ‘‘άκαιρο’’, όταν το έργο σχετίζεται με υγειονομικούς λόγους, αλλά και την επιδιόρθωση των αφανών διαρροών, αλλάζοντας τους ανθυγιεινούς αγωγούς μαντεμιού από την μακρινή δεκαετία του 1960.

Συνεχίζοντας να πιστεύω στα ειλικρινή και υγιή σας κίνητρα, και μη θέλοντας να πιστέψω ότι η διαμαρτυρία σας εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, έχω να σας δηλώσω ότι αντιμετωπίσαμε όλες τις περιοχές, όπως και τη Κρύα, και τον Πεζόδρομο και την Πλατεία της πόλης με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν η Πλατεία της Λιβαδειάς να είναι στολισμένη, καθώς εκεί δεσπόζει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης μας, ωστόσο και η Κρύα είναι στολισμένη το ίδιο.

Δε θυμάμαι άλλωστε να διαμαρτυρηθήκατε κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, όπου κατά βάση ο εορτασμός γίνεται στη περιοχή της Κρύας, όπου βρίσκονται και τα μαγαζιά σας. Άλλωστε, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης μας δεν διαμαρτυρήθηκαν εκείνη την περίοδο.

Θέλω να καταστήσω με τρόπο σαφή ότι αισθάνομαι ότι αδικείτε την δημοτική αρχή, εκφραζόμενοι με μία μεροληπτική δική σας οπτική, επηρεασμένοι ίσως από άλλα ζητήματα. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό δεν συμβαίνει συνειδητά, τουλάχιστον από την πλειοψηφία όσων επιχειρηματιών υπογράφετε την ανακοίνωση.

Στη περιοχή της Κρύας σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και τελικά εγκρίθηκε έργο με τίτλο ΄΄Αστικές Αναπλάσεις Περιοχής Πηγών Κρύας και Παρόχθιων Περιοχών Ποταμού Έρκυνα΄΄, ύψους 886,000,00 ευρώ.

Αιτηθήκαμε από τη πολιτεία μελέτη για το Καταλανικό Κάστρο της πόλης μας με τίτλο ΄΄ Στερέωση Αποκατάστασης και Ανάδειξης Κάστρου Λιβαδειάς΄΄ , ύψους 500,000,00 ευρώ. Σίγουρα, αν δεν “είχαμε” ιδεοληψίες, θα είχαμε ολοκληρώσει και την ενοικίαση του Νερόμυλου και θα είχαμε αποδώσει το ακίνητο στη κοινωνία της Λιβαδειάς, ενισχύοντας την περιοχή, ωστόσο πρόκειται για πράξη που προφανώς δεν την αποδίδω σε εσάς.

Με κατηγορείτε για απαξιωτική συμπεριφορά, όμως εμείς ως Δήμος Λεβαδέων αναζητούμε συνεχώς δρόμους ανάδειξης των επιχειρήσεων σας και γι’ αυτό τις εντάξαμε παρατύπως στα ηλεκτρονικά σημεία ενημέρωσης ΙnfoΚiosk, μιας καινοτόμας ενέργειας που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Δήμο μας και δεν συναντάται ακόμη ούτε σε μεγαλουπόλεις της χώρας.

Εμείς σταθήκαμε δίπλα στους ιδιοκτήτες εστίασης και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε, αν και ορισμένοι εξ αυτών δεν σεβάστηκαν την κοινωνία της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή προβήκαμε στην ελάφρυνση τελών και γενικότερα συμβάλλαμε με όσα μέσα διαθέταμε από την πολιτεία στη βοήθεια και στην στήριξη των επιχειρήσεων. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί εξ αυτών, στη περιοχή που στεγάζονται τα καταστήματα τους, καταχράστηκαν αυτές τις ελαφρύνσεις και τις μειώσεις των κοινόχρηστων χώρων, διαπράττοντας κατάληψη αυτών.

Θέλω να ξέρετε ότι καθημερινά επιβεβαιώνουμε τη Συμφωνία Προοπτικής που συνάψαμε με τους πολίτες στις εκλογές του 2019 και θα τη συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου σταθμού αυτής το Δεκέμβριο του 2023.

Θέλω να είστε βέβαιοι ότι η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στα συμφέροντα και στις σκοπιμότητες του καθενός. Έστω κι αν μερικοί αναζητούν την εξυγίανση δικών τους προβλημάτων και συμφερόντων, πρώτα και πάνω απ’ όλα.

Κλείνοντας, σας προκαλώ και σας προσκαλώ να αναρωτηθείτε μήπως εσείς γίνεστε συμμέτοχοι απαξιωτικών συμπεριφορών με ιδιοτελή κίνητρα.

Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών της Κρύας

Στο… σκοτάδι για τα Χριστούγεννα η Κρύα-Διαμαρτυρίες καταστηματαρχών στον Δήμαρχο

Σχετικά