Λεβαδειακός-Άρης 1-1: Μπλόκο στη Λιβαδειά

Λεβαδειακός και Άρης έμειναν στο 1-1 με τους Βοιωτούς να υποχρεώνουν σε… γκέλα την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πρώτο ματς του β’ γύρου.

Δύο βαθμούς στη Λιβαδειά άφησε ο Άρης, αφού έμεινε στο 1-1 στο παιχνίδι με το οποίο έγινε η επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και στο 7’ έκανε αισθητή την παρουσία της με ευκαιρία του Ετέμπο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ζερβίνιο στο 18’ και τον Εμπακατά στο 23’. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πολύ καλά στα πόδια τους και είχαν την υπεροχή μέχρι το 30’.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 38’ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Χάμοντ είδε τον Κουέστα λίγο έξω από τη θέση του, τον πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0. Η ομάδα της Βοιωτίας στο 45’ έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Δούμτσιο και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε και πάλι πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο 48’ έχασε ευκαιρία με τον Γκρέι για να ισοφαρίσει, αλλά τελικά έκανε το 1-1 στο 64’ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Πάλμα. Στο 66’ ακυρώθηκε γκολ του Μαντσίνι ως οφσάιντ και από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε. Δεν υπήρξαν άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι που φτάσαμε στο φινάλε και ο Άρης άγγιξε το γκολ. Ο Ματέο έβγαλε τη σέντρα και ο Γκρέι μπροστά σε άδεια εστία δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μικρογραφία

Λεβαδειακός-Άρης 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς

Διαιτητής:Παπαπέτρου (Αθηνών)

Σκόρερ: 38’ Χάμοντ, 64’ Πάλμα

Κίτρινες: 60’ Οντουμπάτζο, 85’ Δούμτσιος, 85’ Ματέο Γκαρσία

Συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (71’ Λούα Λούα), Μεχία, Βήχος, Μουτίνιο, Ντεντάκης, Βρακάς (78’ Τζημόπουλος), Δούμτσιος (90’ Τσιριγώτης), Νίκας, Τσάπρας

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (46’ Ιτούρμπε), Πίρσμαν, Μαζικού, Μπράμπετς, Νταμπό (46’ Πάλμα), Ετέμπο, Γκαρσία Ματέο, Οντουμπάτζο, Γκρέι, Ζερβίνιο (46’ Μαντσίνι)

Σχετικά