Με ευχές και αιτήματα στο Δήμαρχο Θηβαίων οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Οι μαθητές της ΣΤ του 5ου Δημοτικού επισκέπτονται τον Δήμαρχο με ευχές και αιτήματα

Οι μικροί μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της Έκθεσης και των επιχειρηματολογικών κειμένων συνέταξαν επιστολές προς τον Δήμαρχο μέσα από τις οποίες προέβαλαν τα αιτήματα και τις αγωνίες τους σχετικά με την κοινωνική πραγματικότητα στην πόλη της Θήβας.

Ο Δήμαρχος, κος Αναστασίου αφού συζήτησε μαζί τους σχετικά με τις επιστολές, παρατήρησε ότι οι μικροί μαθητές είχαν εύστοχα και αποκρυσταλλωμένα επιχειρήματα και συγκεκριμένα διατύπωσε ότι: “ Με κάνει χαρούμενο που έχουμε σκεπτόμενα παιδιά και αυτό οφείλεται στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, για εμένα τα παιδιά είναι ήδη «ενεργοί πολίτες» και είναι καλό που δείχνουν διάθεση συμμετοχής στα κοινά. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και ό,τι δημιουργούμε τώρα και οφείλουμε να τους παραδώσουμε, ελπίζουμε να είναι καλύτερο από αυτό που παρέδωσαν οι προηγούμενοι σε εμάς».

Αφού ανταλλάξανε ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος τα παιδιά χάρισαν χειροποίητες, από τα ίδια, χριστουγεννιάτικες κάρτες και ζωγραφιές. Ακολούθησαν κεράσματα στα παιδιά και το γραφείο γέμισε με την παιδική ενέργεια, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. 

Σχετικά