Ρουμανία: 50χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός στο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο, τρεις σοβαρά τραυματίες

«Δεν ήταν κουρασμένος, είναι πολύ έμπειρος» λένε από το ταξιδιωτικό γραφείο για τον οδηγό του πούλμαν που οδηγούσε σερί από Λάρισα μέχρι Βουκουρέστι – Ποιος είναι ο νεκρός επιβάτης – Βαριά τραυματισμένες δύο γυναίκες και ένας άντρας – Επιστρέφουν Ελλάδα αεροπορικώς 16 εκδρομείς

Ένας πολύ έμπειρος οδηγός, 51 ετών, είναι ο άντρας που οδηγούσε το τουριστικό λεωφορείο που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό το Βουκουρέστι της Ρουμανίας και προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφέρει στο protothema.gr, στενή συνεργάτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου που μίσθωσε το πούλμαν στην εταιρεία που οργάνωσε τη μοιραία εκδρομή.

Όπως είπε το βράδυ της Παρασκευής, «μεταβαίνουμε στο Βουκουρέστι με ένα λεωφορείο για να κατεβάσουμε τον κόσμο που επιθυμεί να αποχωρήσει, ενώ μαζί μας είναι και ο αδελφός μίας τραυματία, η οποία δεν είναι σοβαρά καθώς έχει επικοινωνία μαζί της», είπε στο protothema.gr, η στενή συνεργάτης του τουριστικού πρακτορείου.

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι. Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι ένας νεκρός και 24 τραυματίες. Ο άνδρας που κατέληξε είναι 50 ετών με καταγωγή από τη Λάρισα και το όνομά του είναι Νικόλαος Χλόπτσιος.

Τρεις σοβαρά τραυματίες – Επιστρέφουν αεροπορικώς 16 ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο είναι γυναικες και ένας είναι άνδρας. Όσον αφορά για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες, 16 αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα αεροπορικώς και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Βουκουρέστι καθώς έχουν δικούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο. 

«Ξέρουμε ότι στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Δεν ξέρουμε αν έφταιξε το GPS. Ο οδηγός είναι πολύ έμπειρος, δούλευε πολλά χρόνια στο ΚΤΕΛ, στην Αθήνα και δεν είναι άπειρος», τόνισε. Σύμφωνα με την ίδια, στο λεωφορείο μόλις ξεκίνησε από τον Βόλο ήταν συνολικά δύο οδηγοί, ωστόσο ο δεύτερος το οδήγησε έως τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατέβηκε, με αποτέλεσμα ο 51χρονος να συνεχίσει το ταξίδι μόνος του.

voukouresti_2
voukouresti2
voukouresti-51

«Δεν ήταν πολύ κουρασμένος ο οδηγός. Είναι 51 ετών άνθρωπος, δεν είναι πολύ μεγάλος. Όποιος από τους επιβάτες θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα καλύψουμε εμείς τα πάντα», ανέφερε η στενή συνεργάτης του ταξιδιωτικού γραφείου. Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία έχει μεταβεί και ο ιδιοκτήτης του γραφείου, ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με την γυναίκα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σχετικά