Το «ημερολόγιο» των εκλογών – Ποιες Κυριακές είναι πιο πιθανές για τις κάλπες

Αμέσως μετά τις γιορτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σταματήσει το «μάδημα της μαργαρίτας».

Ο πρωθυπουργός ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και …μαδάει τη μαργαρίτα! Το χρόνο που θα στηθεί η κάλπη ζυγίζει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να λάβει πλέον τις οριστικές του αποφάσεις.

Το βέβαιον είναι ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη, με το Μαξίμου να έχει δυο πλάνα ως προς το χρόνο που θα κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν.

Το Plan A προβλέπει το στήσιμο της κάλπης 2 ή 9 Απριλίου, με λίγες πιθανότητες να επιλεγεί η 26η Μαρτίου. Σε μια τέτοια περίπτωση τυχόν δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 ή 21 Μαΐου, αντιστοίχως!

Το Plan Β, αντιθέτως, προβλέπει πρόωρες εκλογές στις 14 ή στις 21 Μαΐου, καθώς και σε αυτή την περίοδο δεν θίγονται με το χρόνο διεξαγωγής τυχόν δεύτερων εκλογών οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Στα υπέρ του Plan A ότι θα έχουν δοθεί οι αυξήσεις στους συνταξιούχους (σε όσους δοθούν), ενώ θα έχουν υπάρξει και η αύξηση στον κατώτατο μισθό και θα αξιοποιηθεί το market pass. Επίσης, στο ότι θα αφαιρεθεί χρόνος από την αξιωματική αντιπολίτευση να προετοιμαστεί.

Για αυτό και οι ημερομηνίες 2 ή 9 Απριλίου μοιάζει αυτή τη στιγμή η πιθανότερη εξέλιξη, όπως, άλλωστε, έδειξε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με τη συνέντευξή του στο Mega την Παρασκευή το πρωί.

Οι οριστικές αποφάσεις ωστόσο δεν θα ληφθούν ούτε στο Μέτσοβο, ούτε στα Χανιά, δίπλα στο τζάκι, όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός, αλλά θα οριστικοποιηθούν το Φεβρουάριο, αναλόγως με το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί έως τότε!

Αμέσως μετά τις γιορτές, πάντως, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει το σκληρό ροκ, με επιχείρηση απαξίωσης του Αλέξη Τσίπρα και με πόλεμο στο Κίνημα Αλλαγής για ψαλίδισμα της επιρροής του, ενώ θα ξεκινήσει ένα success-story που δεν είδαμε ούτε επί εποχής Σαμαρά!

Σχετικά