«Κόβει» την ανάσα το βίντεο ντοκουμέντο από τις προσπάθειες διάσωσης του 41χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο

«Κόβει» την ανάσα το βίντεο από τις προσπάθειες διάσωσης του 41χρονου ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα βάθους 600 μέτρων του Μύτικα στον Όλυμπο και έχασε τη ζωή του, την Κυριακή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο ορειβάτης είχε πάει μαζί με έναν φίλο του στον Όλυμπο για να κατακτήσουν την κορυφή του Μύτικα. Στο βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις διασωστικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, φαίνεται η προσπάθεια των διασωστών να πλησιάσουν με ελικόπτερο το απόκρημνο σημείο.

Ο φίλος του ορειβάτη είχε μείνει πίσω και τον περίμενε να γυρίσει, όμως επειδή δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετή ώρα, ανησύχησε και τον έψαξε. Τον εντόπισε μέσα στη χαράδρα και κάλεσε τις Αρχές για βοήθεια. Δυστυχώς, όμως, ο 41χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τις προσπάθειες διάσωσης του ορειβάτη στον Όλυμπο:

Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο 41χρονος ήταν ένας έμπειρος ορειβάτης, μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και στο ενεργητικό του είχε καταφέρει να σηκώσει τη σημαία του συλλόγου στην κορυφή Elbrus του Καυκάσου, σε ύψος 5.642 μέτρων. Τότε, είχε λάβει εύσημα από τους φίλους της ορειβασίας.

Άλλωστε, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι φίλοι του στα social media, ζούσε για την ορειβασία και ο Όλυμπος ήταν το αγαπημένο του βουνό. Όμως, η μοίρα του επιφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι.

πηγή: newsit.gr

Σχετικά