«Καθημερινή»: Αποκαλύπτει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών και τους 5 λόγους

galop

Η εφημερίδα «Καθημερινή» αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά στο επίμαχο άρθρο:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όλα δείχνουν πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου την Κυριακή δηλαδή των Βαΐων. Σύμφωνα με την Καθημερινή πέντε είναι οι βασικοί λόγοι που συγκλίνουν σε αυτήν την ημερομηνία:

Στην εορταστική ανάπαυλα παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις του αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών ο Πρωθυπουργός, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης τείνει να επιλέξει ως ημερομηνία για την προσφυγή στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής την 9η Απριλίου.

Η διεξαγωγή των εκλογών μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα συγκεντρώνει μια σειρά από πλεονεκτήματα, που φέρεται να έχει συνεκτιμήσει το Μέγαρο Μαξίμου:

Πρώτον, οι εκλογές σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να θεωρηθούν πρόωρες και ο Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί συνεπής με τη δέσμευση για εξάντληση της τετραετίας.

Δεύτερον, η χώρα θα αποφύγει μια δίμηνη σχεδόν –μέχρι τα τέλη Μαΐου– περαιτέρω πόλωση και πολιτική αναταραχή που εκ των πραγμάτων έχει αντίκτυπο και στην οικονομία.

Τρίτον, θα έχουν «ωριμάσει» όλα τα οικονομικά μέτρα που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει: Από 1ης Ιανουαρίου καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης στο Δημόσιο, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι συντάξεις. Επίσης, από τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσει η καταβολή του Market Pass, ενώ πριν από τις εκλογές θα είναι δυνατόν να ανακοινωθεί και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου.

Τέταρτον, η διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Απριλίου θεωρείται πως θα συνδυαστεί με ένα ευνοϊκότερο για την κυβέρνηση πολιτικό κλίμα, καθώς οι πολίτες θα έχουν αφήσει πίσω τον πιό επώδυνο από πλευράς κόστους χειμώνα, ενώ θα διευκολυνθεί και η έξοδος των ετεροδημοτών, που θα μπορούν να συνδυάσουν την μετακίνηση στις εκλογικές τους περιφέρειες με την εορταστική ανάπαυλα.

Πέμπτον, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να «εμπλακούν» με την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων: Εάν οι πρώτες κάλπες στηθούν στις 9 Απριλίου, οι δεύτερες εκλογές –με τον νέο εκλογικό νόμο– θα πραγματοποιηθούν πριν από τις Πανελλαδικές».

Σχετικά