Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης: Ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο κουμπάρος και οι διάλογοι φωτιά

Για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατηγορείται ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε ναρκωτικά για προσωπική χρήση από τον κουμπάρο του, που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης.

Όλα ξεκίνησαν από πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για τη δράση οργάνωσης που κάνει «παραδόσεις» ναρκωτικών σε πελάτες της σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας που στήθηκε λειτούργησαν υπό άκρα μυστικότητα για περίπου τρεις μήνες, προκειμένου να φτάσουν στον εγκέφαλο του κυκλώματος, το οποίο προμήθευε με «λευκή σκόνη» τους πλούσιους της Αθήνας.

Μάλιστα, το κύκλωμα για κάθε πελάτη χρησιμοποιούσε ειδικά συνθηματικά για την παράδοση της κοκαΐνης και συγκεκριμένα για το Θέμη Αδαμαντίδη την λευκή σκόνη την αποκαλούσαν «στιχάκια» και «ρεφρέν».

Από την έρευνα προέκυψαν ότι τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποίησαν τουλάχιστον 750 συναλλαγές, κατά τις οποίες διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 500 γραμμάρια κάνναβης, με κέρδος τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Οι διάλογοι που «καίνε» τον Θέμη Αδαμαντιδη

Οι διάλογοι του Θέμη Αδαμαντιδη με τον αρχηγό του κυκλώματος, όπως αυτοί καταγράφονται στη δικογραφία, είναι χαρακτηριστικοί.

Συγκεκριμένα, στις 12:47, της 28ης Σεπτεμβρίου ο εγκέφαλος συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη Θεμιστοκλή και από τη συνομιλία προκύπτει ότι ο Αδαμαντίδης του ζητάει να βρεθούν σε συγκεκριμένη οδό για να παραλάβει μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιέχει τουλάχιστον 0,5 γραμ. κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 35 ευρώ.

Σε άλλη συνομιλία στις 13:32 της 14ης Οκτωβρίου, προκύπτει από συνομιλία, πως αρχηγός συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη Θεμιστοκλή και όπως προκύπτει ο Αδαμαντίδης του ζητάει συνάντηση ώστε να παραλάβει μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιέχει τουλάχιστον 1 γραμ. κάνναβης έναντι του ποσού των 70 €.

Επίσης συζητάνε για δυο ποσότητες κοκαΐνης και ποια επιθυμεί ο Αδαμαντίδης να παραλάβει. Μάλιστα, χρησιμοποιούν τους κωδικοποιημένους όρους «στίχος» και «ρεφρέν» για να προσδιορίσουν την κοκαΐνη.

Δείτε κομμάτι από τη συνομιλία τους:

  • Αδαμαντίδης: πότε θα έρθεις;
  • Αρχηγός: σε μισή ώρα περίπου θα είμαι σπίτι σου.
  • Αδαμαντίδης: άντε μπράβο ναι είναι, δεν είναι ο ίδιος ακριβώς, ο είναι άλλος ο «φίλος» μας ε; Αρχηγός: αυτό το τελευταίο δε σου άρεσε;
  • Αδαμαντίδης: Ωωω καλά θα τα πούμε έλα θα τα πούμε.
  • Αρχηγός: όταν ήρθα στο σπίτι δε μου είπες, ο τελευταίος «στίχος».
  • Αδαμαντίδης: ε ναι εντάξει δεν θα σου πω σου λέω θα σου πω.
  • Αρχηγός: έχω δύο στίχους.
  • Αδαμαντίδης: (ακατάληπτο), γεια, γεια.
  • Αρχηγός: και τι άλλο να κάνω (γέλια)
  • Αδαμαντίδης: άλλαξε το «ρεφρέν» έλα γεια. Αρχηγός: γεια…

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» το σπίτι του στη Βάρη και να παρέδιδε σε καθημερινή βάση κοκαΐνη στους πελάτες σε όλη την Αττική, διακινώντας κάθε εβδομάδα περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η σύντροφος του κουμπάρου του τραγουδιστή είναι επίσης κατηγορούμενη. Φέρεται να συνεργαζόταν στη διακίνηση ναρκωτικών, όπου εκτός από την αποθήκευσή τους είχε και δικό της «πελατολόγιο».

35 ευρώ το 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης

Τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, απέφευγαν τις μεταξύ τους συνομιλίες από «συμβατικές» τηλεφωνικές γραμμές, ενώ προτιμούσαν για τις επικοινωνίες τους διαδικτυακές εφαρμογές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κουμπάρος του τραγουδιστή, εκτός από αρχηγικό στέλεχος της συμμορίας είχε προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί στις απάτες μέσω εικονικών επιχειρήσεων και στην προμήθεια πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών σε τρίτους, όπου προμηθευτής και πλαστογράφος των επιταγών ήταν άλλο πρόσωπο (το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις Αρχές).

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή έκανε σε συναλλαγές κατά τις οποίες παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης έναντι 35 ευρώ. Εκτός από κοκαΐνη παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 1 γραμμάριο κάνναβης έναντι κατ’ ελάχιστο πέντε ευρώ.

Όπως προέκυψε από την τεχνική και φυσική επιτήρηση, τα μέλη της ομάδας έκαναν 750 συναλλαγές με κέρδος 70.000 ευρώ.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του Ν 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ουσιαστικά δηλαδή ήταν ένας από τους πολλούς πελάτες του κυκλώματος.

από in.gr

Σχετικά