Το τεράστιο “πλοίο ξηράς” από Αλίαρτο προς Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Οι TimeCircus διασχίζουν την Ελλάδα με ένα πλοίο ξηράς, ένα τροχήλατο με σκοπό να φτάσουν στην τελετή έναρξης της “2023 – Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”. 

 Με μοναδικό όχημα το πλοίο ξηράς (το Llandship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα.

Πέρασαν από πολλές ελληνικές πόλεις ανάμεσά τους η Λάρισα, η Αιδηψός, η Αρκίτσα, οι Λιβανάτες, ο Ορχομενός, η Θήβα, η Μαγούλα και μέχρι να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς θα έχουν διανύσει πεζή 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες!

Πριν λίγες ημέρες  πέρασαν  από τον Ορχομενό και την Αλίαρτο και σήμερα το πρωί τους συναντήσαμε στην Στενή Αλιάρτου,με κατευθυνση προς Θήβα.

Το πλοίο ξηράς ξεκίνησε στις 27 Μαΐου 2022 με τα πόδια από το Βέλγιο, διέσχισαν την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και στόχος τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα, και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”. Θα έχουν διανύσει πεζή 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες!

Στόχος των TimeCircus με την άφιξή τους στην Ελευσίνα, είναι να κατασκευάσουν με τη συμμετοχή των κατοίκων, το The ARK – ένα ενεργό πολιτιστικό κέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο κέντρο του The Ark θα δεσπόζει το landship, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ` όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Δείτε το βίντεο με το πέρασμα του πλοίου ξηράς από την περιοχή μας:

Δείτε ακόμα

Οι “TimeCircus” πέρασαν από την Αλίαρτο(φωτο)

Σχετικά