Για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open ο Τσιτσιπάς!

Πλώρη για την κατάκτηση του Australian Open έχει βάλει ο εκπληκτικός, Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρεν Χατσάνοφ δεν θα μπορούσε να του ανακόψει τη ξέφρενη πορεία του στη διοργάνωση.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ στη Μελβούρνη και δείχνει ότι έχει τα φόντα να γράψει… ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο του Major τίτλο!

Ο Στεφ (Νο 4), πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε να αναδειχθεί νικητής στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Australian Open με αντίπαλο τον Ρώσο (Νο 20), παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς νίκησε με 3-1 σετ (6-7(2), 4-6, 7-6(6), 3-6) τον Χατσάνοφ στην κατάμεστη «Rod Laver Arena», κι έτσι έθεσε νοκ-άουτ τον καλό του φίλο, κλείνοντας παράλληλα θέση για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Παράλληλα διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στο Ρώσο αντίπαλό του, απέναντι στον οποίο μετράει έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους.

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον νικητή του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (10:30, Eurosport 1) στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 5) και ο Αμερικανός Τόμι Πολ (Νο 35).

Όπερ σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή η επανάληψη του τελικού του Roland Garros 2021, όπου ο «Στεφ» είχε προηγηθεί με 0-2, αλλά ο «Νόλε» κατέκτησε το τρόπαιο παίρνοντας τη νίκη με μεγάλη ανατροπή!

O αγώνας…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο κορτ και ήταν με το… καλημέρα επιθετικός στο παιχνίδι του, δείχνοντας ότι θέλει αυτός να έχει το «πάνω χέρι» στα ράλι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άνοιξε… λογαριασμό στον ημιτελικό με love service game, ενώ στο τέταρτο game, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του, κατάφερε να κάνει το break, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1.

Σχετικά