Εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος(φωτο)

Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Θήβα εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών τελέστηκε Εσπερινός προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, πλαισιούμενου από ιερείς της πόλης, και με την συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου, που εορτάζει η Εκκλησία μας τη 2α Φεβρουαρίου και είναι η εορτή της μητέρας, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τη συμβολή τους στη μόρφωση των παιδιών μας, καθώς και τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Γεώργιο Φίλια, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια μίλησε στους εκπαιδευτικούς ο ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Φίλιας με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες: Από την ενοποίηση της μνήμης, στο αίτημα για μια σύγχρονη κοινωνικὴ συνοχὴ». Μετά το πέρας της εισήγησης στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα στους εκπαιδευτικούς.

imtl.gr

Σχετικά