Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς:Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις χωραφιών για να γίνουν φωτοβολταϊκά

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη, θρηνεί τα παιδιά της, και προσπαθεί να πιστέψει το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, η κυβέρνηση ένα βήμα πριν ολοκληρώσει την θητεία της, με τον πιο απαράδεκτο και αισχρό τρόπο προσπαθεί να εξυπηρετήσει και να εδραιώσει τα συμφέροντα των ολιγαρχών της ενέργειας, παίρνοντας με το έτσι θέλω τα χωράφια μας!!!

Στο πολυνομοσχέδιο για την ενέργεια που κατατέθηκε πρόσφατα, με την τροποποίηση του άρθρου 163, παρ.7 άρθρου 4 ν. 4951/2022,  ορίζει ότι με αναγκαστική απαλλοτρίωση τα ιδιόκτητα χωράφια μας και οι περιουσίες μας, θα περάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών αδειών φ/β συστημάτων, στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης!!!

Το ποσοστό απαλλοτρίωσης που συνεχίζει να ορίζεται ως 20% επί του συνολικού γηπέδου μιας επένδυσης, είναι πολύ μεγάλο, ικανό ώστε να πάρουν τους αγρούς μας χωρίς καν να μας ρωτήσουν.

Να σημειώσουμε ότι η καλλιεργήσιμη γη στην Ελλάδα είναι τόση λίγη και οι σημερινές ανάγκες του επισιτισμού μας τόσο μεγάλες, που τα τρόφιμα που παράγονται από την γη μας, δεν αρκούν για  την κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης των συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό και γίνονται συνεχώς εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από άλλες χώρες.

Ας γίνει ξεκάθαρο, τα χωράφια μας είναι το εργαλείο που έχει ο αγρότης για να βγάλει το ψωμί του και να θρέψει την οικογένειά του!!!

Δυστυχώς όμως, τους είναι παντελώς αδιάφορο πως θα μπορέσει να επιβιώσει μια οικογένεια αγροτών, που ζουν μόνο καλλιεργώντας τα κτήματα τους. Όλα στο βωμό της δήθεν ¨πράσινης ανάπτυξης¨, αδιαφορώντας παντελώς για τους πολίτες τους!

Σχετικά