Ωρωπός:Απολύθηκαν οι διασώστες που έπλεναν την 70χρονη γυναίκα στην πιλοτή

Η εταιρία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού μέχρι νεοτέρας, ενημέρωσε με γραπτό κείμενο τον Δήμο Ωρωπού ότι απέλυσε τους διασώστες που πήγαν στο σπίτι της γυναίκας στον Ωρωπό όπου και έγινε το περιστατικό με το πλύσιμο της με λάστιχο σε πυλωτή.

Το περιστατικό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το «πλύσιμο» της 70χρονης κατάκοιτης γυναίκας με λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό έχει και συνέχεια. Ενώ η Ε.Δ.Ε συνεχίζεται, πληροφορηθήκαμε σχετικά με το κείμενο του εγγράφου που εστάλη από την εταιρία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο, στο Δήμο Ωρωπού σχετικά με τους εργαζόμενους που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Στο έγγραφο της εταιρίας, όπως πληροφορούμαστε, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι διενεργούμε έρευνα για την διερεύνηση του συμβάντος, ότι καταδικάζουμε τις εικόνες που μεταδόθηκαν, ότι έχουμε προβεί σε απόλυση των δυο διασωστών από την εταιρία μας και ότι θα συνεργαστούμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαλευκάνουμε άμεσα το εν λόγω συμβάν».

Όπως σας ενημερώσαμε και με χθεσινό ρεπορτάζ, πριν το γεγονός -όπου νοσηλευτής έπλενε την άρρωστη γυναίκα με λάστιχο στην πιλοτή ενός σπιτιού- προηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνημα του οδηγού ταξί στην εταιρία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρου του Δήμου, προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης, καθώς ο οδηγός είδε κατάκοιτη την γυναίκα εντός της οικίας της, στην οποία μάλιστα λόγω του όγκου των απορριμμάτων η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη.

Πληροφορούμαστε επίσης, πως ήδη αρκετοί ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού αλλά και εθελοντικές ομάδες, προθυμοποιούνται να αναλάβουν την αξιοποίηση του ασθενοφόρου, εφόσον τελικά διακοπεί η συνεργασία του Δήμου με την εταιρία, δεδομένης της αναγκαιότητας αυτής της υπηρεσίας που έως σήμερα έχει βοηθήσει εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου Ωρωπού που περιλαμβάνει και απομακρυσμένες κοινότητες με δυσκολία πρόσβασης ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Σχετικά