ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1: «Τσίμπησαν» βαθμό ελπίδας οι Βοιωτοί

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική των play outs. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται θετικό για τους φιλοξενούμενους που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία

Το παιχνίδι είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς ο Λεβαδειακός είναι αυτός που καίγεται γις τους βαθμούς. Η ομάδα του Πετράκη πάλεψε, είχε καλές στιγμές στον αγώνα, αλλά έπεσε επάνω στον (σχεδόν) ανίκητο Μανδά που όταν έπρεπε να επέμβει ήταν πάντα στη σωστή θέση.

Ανούσιο το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν ανεπιτυχώς να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου. Οι μεν γηπεδούχοι ήθελαν, αλλά σταματούσαν στην αποτελεσματική άμυντική λειτουργία των μέσων του Λεβαδειακού (με τον Μεχία σε πρωταγωνιστικό ρόλο) που κατάφερναν να αναχαιτίσουν κάθε προσπάθεια των αντιπάλων τους.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, έχοντας σε καλή μέρα τους Νίκα, Τσάπρα Γιαννιώτα, Σαχπεκίδη επιχείρησε να παίξει ψηλά, το πρόβλημα όμως ήταν ότι η κάθε προσπάθεια τελείωνε λίγο πριν περάσει η μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Μανδά.

Στο 25΄ καταγράφεται η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησηςε, με τον Σαχπεκίδη να παίρνει την μπάλα από τον Τσάπρα. Ο Μανδάς που «διάβασε» την φάση βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Μέσα σε δύο λεπτά (31΄και 32΄) ο ΟΦΗ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ήταν η σειρά του Γκροφ να φωνάξει «παρών» καθώς (στην πρώτη περίπτωση) απομάκρυνε στην κοντινή κεφαλιά του Ντίκο και λίγο αργότερα μπλόκαρε στο γυριστό σουτ του Μπάκιτς.

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη και ο Λεβαδειακός από μια στημένη φάση βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Νίκας πήδηξε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Προσπάθεια απάντησης στο 51΄ για τους γηπεδούχους με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπαλογιάννη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, πολύ κοντά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκροφ.

Από στημένη φάση (εκτέλεση φάουλ) έγινε το 1-1. Ο Μπάκιτς σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Γκροφ ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Δύο λεπτά αργότερα οι Βοιωτοί λίγο έλλειψε να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, όταν από την παράλληλη – προς την εστία – σέντρα του Γερεμέγεφ στον Χάμοντ, ο Μπάκιτς έπεσε την τελευταία στιγμή στην μπάλα και την έδιωξε μακριά από την μεγάλη περιοχή σώζοντας την ομάδα του από μία ακόμη πολύ δύσκολη κατάσταση.

Στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι. Αρχικά στο πρώτο λεπτό όταν ο Νέιρα (από μακρινή μπαλιά του Μανδά) βρέθηκε στο έδαφος σε σύγκρουση με τον Γκροφ και λίγο αργότερα όταν ο Χάμοντ ανατράπηκε από τον Γκρόνιγκ. Οι φάσεις ελέγχθηκαν από το VAR vst;oso ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στον αγώνα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (63΄ Περέα) Διαμαντής, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (63΄ Νέϊρα), Μπάκιτς (80΄ Γκρόνινγκ),Μπαλογιάννης, (72΄ Μπιφούμα), Ντίκο

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ (53΄ Ντεντάκης), Τσάπρας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (84΄ Μπελμόντ), Νίκας (84΄ Σκβάρκα), Γιαννιώτας (63΄ Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (84΄ Τόρο)

Σχετικά