Συμπαράσταση του ΚΚΕ στην απεργία των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Λιάνα Καραβασίλη γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς και τους υποψήφιους βουλευτές Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη, Λουκά Γκικόπουλο και  Νατάσα Τάτση παραστάθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, την Δευτέρα 20/3/2023.

  Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων και συνομίλησε μαζί τους για το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει τόσο στους ίδιους όσο και στο σύνολο του λαού.

 Τονίστηκε, ότι με τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας-Αποχέτευσης και Υδάτων υλοποιείται  σήμερα από τη ΝΔ ένας νέος γύρος προώθησης της πολιτικής της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού που έχει στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της χρήσης του, των υποδομών του δικτύου, των εργασιών συντήρησής του. Ότι ο νόμος αυτός, που αποτελεί προαπαιτούμενο του ταμείου ανάκαμψης, θα φέρει νέο γύρο επίθεσης στο δικαίωμα του λαού για ασφαλή, ποιοτική και φθηνή ύδρευση και άρδευση. Επισημάνθηκε, ότι με τους  νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ήδη η ΕΥΔΑΠ κι η ΕΥΑΘ λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες ενταγμένες στο χρηματιστήριο, με κριτήριο την κερδοφορία των μετόχων τους κι όχι τις ανάγκες του λαού.

 Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις εξελίξεις, για το μέλλον των ΔΕΥΑ και την ανασφάλεια που ενισχύεται, αλλά και για το γεγονός ότι τα πάντα πια αποτελούν εμπόρευμα που χρυσοπληρώνουμε όλοι.

Οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, γεγονός που όπως είπαν θα δώσει δύναμη στην οργάνωση της πάλης και την αντίσταση σε κάθε είδους αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και δυστυχώς έχουν τραγικά αποτελέσματα σαν αυτά των Τεμπών.

20/03/2023

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΚΕ

Σχετικά