Θωμάς Κιούσης:Κάντο όπως το Δίστομο

kiousis thomas

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Ο δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας με διαπαραταξιακή συναίνεση, ήρθε σε συμφωνία με την επιχείρηση Μυτιληναίος για δωρεάν παροχή ρεύματος στους καταναλωτές του δήμου, σε συνέχεια της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο που δημιούργησε η εταιρία στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Η μεγαλύτερη ενίσχυση ανά παροχή ρεύματος δίνεται σε Δίστομο και Στείρι, από περιοχές των οποίων περνά το δίκτυο μεταφοράς με πυλώνες υψηλής τάσης. Μεγάλες ενισχύσεις δίνονται και για τις άλλες περιοχές του δήμου. Συνολικά ωφελούνται περίπου 12.000 παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Θέσαμε το θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας, καθώς στη ΒΙΠΕ της Θίσβης, υπάρχει το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος της Elpedison και θα δημιουργηθεί και νέο στην ίδια περιοχή.

Ζητήσαμε ο δήμος να επιδιώξει και να ακολουθήσει το παράδειγμα του δήμου Διστόμου για τα χωριά της Θίσβης που συνολικά βρίσκονται περίπου 3500 παροχές ρεύματος και ειδικά το χειμώνα μπορεί να μην καταναλώνουν ούτε οι μισές.

Είναι ένα αίτημα δίκαιο για μια περιοχή που φιλοξενεί τέτοιες εγκαταστάσεις, για μια περιοχή με δημογραφικό πρόβλημα και χαμηλά εισοδήματα, η οποία χρειάζεται στήριξη και κινδυνεύει να μετατραπεί σε λάφυρο στο βωμό ασύδοτων πολλαπλών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Θωμάς Κιούσης-Οικονομολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία Δ. Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και “MYTILINEOS” για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους δημότες

Σχετικά