“Περπάτημα Αγάπης” στη Λιβαδειά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 02 Απριλίου. Σκοπός της ημέρας είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον αυτισμό, αλλά και η άρση των προκαταλήψεων και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Αν και το φάσμα του αυτισμού είναι πολύ μεγάλο, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ατόμων με αυτισμό, περίπου το 40%, έχει πνευματικές ικανότητες υψηλής νοημοσύνης και εξαιρετικές δεξιότητες, διαπρέποντας σε πολλές και διαφορετικές μορφές της επιστήμης και των τεχνών.

Η πολιτεία οφείλει να στοχεύει στην βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό και στην αναγκαία υποστήριξη των οικογενειών τους, προσφέροντας τους την εξατομικευμένη και κατάλληλη φροντίδα τους καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, παρέχοντας εξειδικευμένα κέντρα, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λεβαδέων θα πραγματοποιήσει στις 3 Απριλίου 2023 έναν περίπατο που θα συμμετέχουν παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς καθώς και τμήματα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. στην αρχή του πεζόδρομου Λιβαδειάς , κρατώντας όλοι γαλάζια μπαλόνια και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία,όπου και θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια (παζλ) σε όλους τους μαθητές.

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η αμέριστη στήριξη, ο σεβασμός, η ισότητα και η αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, γιατί στον κόσμο αυτό είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί και ταυτόχρονα είμαστε τόσο ίδιοι.

Σχετικά