Α’ ΕΠΣΒ: Πάσχα στην κορυφή ο Ελλοπιακός!

Ελλοπιακός 64 βαθμοί, Κυπάρισσος 55 – Δυο αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα – Την Τετάρτη 19/4 η 25η αγωνιστική, το Σάββατο 22/4 η 26η!

Την Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, έγιναν οι αγώνες της 24ης αγωνιστικής, της Α’ φάσης (κανονική περίοδος) του προγράμματος, του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας το οποίο η ενωση ποδοσφαιρικών σωματείων Βοιωτίας στη σεζόν 2022-2023 έχει ονομάσει “Νίκος Θεοδώρου” στην μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή, προπονητή και παράγοντα.

Στα ματς που έγιναν και όσο αφορά στις “μάχες” για τον τίτλο, η ομάδα του Α.Ο. “Ελλοπιακός” (φωτο πάνω) δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει (2-0) εντός έδρας της ομάδας του «Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου», την ώρα που η ομάδα του Α.Ο. “Η Θήβα” “υποχρεωνόταν”σε εντός έδρας ήττα (1-3) από την ομάδα της “Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα” ενώ η ομάδα του Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” (φωτο κάτω) δεν αγωνίστηκε καθώς έκανε το ρεπό της!

Μετά κι από την διεξαγωγή αυτών των αγώνων, λοιπόν, η ομάδα του Α.Ο. “Ελλοπιακός” βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 64 βαθμούς, στην 2η θέση βρίσκεται η ομάδα του Α.Ο. Αντίκυρας Κυπάρισσος με 55 βαθμούς, στην 3η η ομάδα του Α.Ο. “Η Θήβα” με 51 βαθμούς, στην 4η η ομάδα του Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” με 43 βαθμούς και στην 5η η ομάδα του Π.Α.Ο. Κόκκινου με 42 βαθμούς, όλες εχουν δώσει από 22 ματς.

Η ομάδα της Ελλοπίας, οι άνθρωποι της οποίας θα κάνουν Πάσχα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχει εννιά (9) βαθμούς διαφορά από την ομάδα της Αντίκυρας, όπερ σημαίνει ότι αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα δεν θα πήγαινε σε Β’ φάση, σε αγώνες “play offs”, για την ανάδειξη του πρωταθλητή αφού θα το κατακτούσε «αυτόματα» το συγκρότημα του Σωτήρη Παπαναστασίου.

Θυμίζουμε ότι αν με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος η διαφορά της ομάδας που βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα από την 2η είναι 5 βαθμοί και άνω τότε το πρωτάθλημα τελειώνει και η πρώτη ομάδα στέφεται αυτόματα πρωταθλήτρια!

Αν η διαφορά είναι 4 βαθμοί και λιγότερο τότε το πρωτάθλημα θα έχει και Β’ φάση, με αγώνες “play offs” για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, στους οποίους θα εμπλακούν η 3η, η 4η καθώς και η 5η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα [αρχικά: 2ος-5ος (1), 3ος-4ος (2), στη συνέχεια: νικητής 1-νικητής 2 (3) και τέλος: Ελλοπιακός-νικητής (3)].

Οσο αφορά στα… χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα και στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία δεν υπάρχουν εκκρεμότητες και… ερωτηματικά αφού, βάσει της προκήρυξης, υποβιβάζονται τρεις (3) ομάδες στην Β’ κατηγορία (αν το πρωτάθλημα είχε 14 ομάδες θα υποβιβάζονταν τέσσερεις) και αυτές είναι οι: Α.Ε. Σκούρτων, που αποχώρησε νωρίς από το πρωτάθλημα, Α.Ε. Δηλεσίου, που δεν “κατέβηκε” στα ματς με Ελλοπιακό και Κυπάρισσο (δεν είχε κατέβει και στο ματς με τον Παναλίαρτο στην Αλίαρτο, 3η αγωνιστική, 5/11/2022) και Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου (βαθμολογικά)!

Απομένουν δυο (2) αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Την Τετάρτη του Πάσχα (19/4), στις 17:30′, έχουν οριστει να διεξαχθούν οι αγώνες της 25ης αγωνιστικής ενώ το επόμενο Σάββατο, 22/4, στις 17:30′, οι αγώνες της 26ης (τελευταίας).

Η ομάδα της Ελλοπίας την Τετάρτη, 19/4, θα αγωνιστεί στο δημοτικό γήπεδο του Κόκκινου “κόντρα” στην ομάδα του Π.Α.Ο. Κόκκινου, που έρχεται από την εντός έδρας, ευρεία, νίκη επί της Α.Ε. “Αναγέννηση” Σχηματαρίου και “εμπλέκεται” στα “play offs” ενώ η ομάδα του Κυπάρισσου θα αγωνιστεί στο δημοτικό γήπεδο του Κυριακίου “κόντρα” στην ομάδα του Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου.

Το Σάββατο, 22/4, ο Ελλοπιακός έχει και πάλι εκτός έδρας υποχρέωση. Θα παραταχθεί στο δημοτικό στάδιο της Θηβας για να τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Α.Ο. “Η Θήβα” που έρχεται από την εντός έδρας ήττα από την “Ενωση” και η οποία επίσης “εμπλέκεται” στους αγώνες “play offs”, την ώρα που η ομάδα της Αντίκυρας θα υποδέχεται στην έδρα της την ομάδα του Π.Α.Ο. Κόκκινου!

*Θυμίζουμε οτι ο τελικός του κυπέλλου Βοιωτίας 2022-2023, Α.Ο. Υπάτου vs Α.Ο. “Ελλοπιακός”, έχει οριστεί για το Σάββατο, 6 Μαΐου!

Ε.Π.Σ. Βοιωτίας

Α’ κατηγορία “Νίκος Θεοδώρου” 2022-2023

24η αγωνιστική

Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023

Ωρα εναρξης: 17:30’

Γήπεδο: Δημοτικό Κόκκινου

Π.Α.Ο. Κόκκινου – Α.Ε. Αναγέννηση Σχηματαρίου 4-2

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Θήβας

Α.Ο. “Η Θήβα” – Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 1-3

Γήπεδο: Δημοτικό Ελλοπίας

Α.Ο. “Ελλοπιακός” – Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 2-0

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αλίαρτου

Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” – Α.Ο. Μαυροματίου 1-0

-Α.Ε. Δηλεσίου – Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου 0-3 (α.α.)

-Α.Ε. Σκούρτων – Π.Α.Σ. Κιθαιρώνας Καπαρελίου 0-3 (α.α.)

-Ρεπό: Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος”

Η βαθμολογία

(Μετά από 24 αγωνιστικές)

1.Α.Ο. “Ελλοπιακός” 64 (22)

——————————————————–

2Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος 55 (22)

3.Α.Ο. “Η Θήβα” 51 (22)

4.Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” 43 (22)

5.Π.Α.Ο. Κόκκινου 42 (22)

———————————————————

6.Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 39 (22)

7.Α.Ε. “Αναγέννηση” Σχηματαρίου 34 (22)

8.Π.Α.Σ. “Κιθαιρώνας” Καπαρελίου 27 (22)

9.Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 24 (22)

10.Α.Ο. Μαυροματίου 18 (22)

———————————————————–

11.Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου 9 (23)

12.Α.Ε. Δηλεσίου (Δεν “κατέβηκε” σε 3 ματς)

13.Α.Ε. Σκούρτων (Δεν “κατέβηκε” σε 3 ματς)

25η αγωνιστική

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023

Ωρα εναρξης: 17:30’

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας»

Α.Ε. “Αναγέννηση” Σχηματαρίου – Α.Ο. “Η Θήβα”

Γήπεδο: Δημοτικό Κόκκινου

Π.Α.Ο. Κόκκινου – Α.Ο. “Ελλοπιακός”

Γήπεδο: στάδιο Άσπρων Σπιτιών

Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα – Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”

Γήπεδο: Δημοτικό Κυριακίου

Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου – Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος”

Γήπεδο: Δημοτικό “Ζαγαρά” Λιβαδειάς

Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου – Π.Α.Σ. “Κιθαιρώνας” Καπαρελίου

-Α.Ο. Μαυροματίου – Α.Ε. Σκούρτων 3-0 (α.α.)

-Ρεπό: Α.Ε. Δηλεσίου.

26η αγωνιστική

Σάββατο, 22 Απριλίου 2023

Ωρα εναρξης: 17:30’

Γήπεδο: Δημοτικό Καπαρελίου

Π.Α.Σ. “ Κιθαιρώνας” Καπαρελίου – Α.Ο. Μαυροματίου

Γήπεδο: Δημοτικό Αντίκυρας

Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” – Π.Α.Ο. Κόκκινου

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αλίαρτου

Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” – Α.Ε. “Αναγέννηση” Σχηματαρίου

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Θήβας

Α.Ο. “Η Θήβα” – Α.Ο. “Ελλοπιακός”

-Α.Ε. Δηλεσίου – Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου (0-3 α.α.)

-Α.Ε. Σκούρτων – Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα (0-3 α.α.)

-Ρεπό: Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου. _

starsports.gr

Σχετικά