Η Αλεξία από τις Θεσπιές έγινε 12 ετών – Οι γονείς της μιλούν για τον Γολγοθά του παιδιού τους

Η Αλεξία έγινε 12 ετών – Οι γονείς της μιλούν στο Infokids.gr για τον Γολγοθά του παιδιού τους

Της Κλέλιας Κλουντζού

Ήταν 28 Απριλίου 2019, ανήμερα του Πάσχα, όταν η 8χρονη τότε Αλεξία έπαιζε στη αυλή του σπιτιού της μαζί με τα αδέλφια και τα ξαδέλφια της, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Μία αδέσποτη σφαίρα από μπαλωθιές που έριχνε ένας 54χρονος στο διπλανό χωριό, καρφώνεται στο κεφάλι της μικρής.

Ο δράστης συλλαμβάνεται και από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει ένας τιτάνιος αγώνας για το κοριτσάκι και την οικογένειά του. Η Αλεξία κάνει έξι χειρουργεία, αποκτά αναπηρία 95% και καθηλώνεται σε αμαξίδιο.

Μέχρι και σήμερα υποβάλλεται σε θεραπείες για την αποκατάστασή της, με το κόστος να είναι δυσβάσταχτο για τους άνεργους γονείς της.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η μητέρα της Αλεξίας , Νικολέτα Σαμαρτζή , αντλεί καθημερινά δύναμη από την κόρη της ,όπως μας λέει. Τα λόγια του παιδιού της προκαλούν μεγάλη συγκίνηση.

«Μαμά , θέλω να περπατήσω ξανά και να επιστρέψω στο σχολείο, να βλέπω τις φίλες μου, να κάνω ό,τι κάνουν και τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου.Θέλω αυτός ο άνθρωπος να πληρώσει για ό,τι μου έκανε»

Αυτό μου λέει καθημερινά η Αλεξία. Είναι μία πραγματική μαχήτρια. Δεν το έβαλε κάτω ούτε λεπτό όλα αυτά τα χρόνια . Μετά από τόσα χειρουργεία και τόση ταλαιπωρία, στέκεται δυνατή απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Σήμερα κλείσαμε τέσσερα χρόνια από τότε που έγινε το ατύχημα. Είμαι πολύ περήφανη για την κόρη μου και μέσα από αυτή αντλώ και εγώ δύναμη , για να μπορώ να συνεχίσω τον αγώνα μας» , δηλώνει η μαμά της.

«Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Τον Οκτώβριο του 2019, με τη βοήθεια του κόσμου, συγκεντρώθηκαν χρήματα και η μικρή Αλεξία ταξίδεψε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας όμως, έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι της, προκειμένου να βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον. Στον κατηγορούμενο, το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, ενώ παράλληλα επιδίκασε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ.

«Όταν πήγαμε στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά στο Αμβούργο, η Αλεξία μας, σημείωσε μεγάλη πρόοδο τότε. Απλός κόσμος μας είχε στηρίξει πάρα πολύ.

Τους τελευταίους μήνες, προσπαθούμε να βρούμε τα χρήματα , ώστε να μπορέσουμε να ξαναπάμε.

Αν και το δικαστήριο έχει βγάλει ένα ποσό ως αποζημίωση και ο δράστης οφείλει να καταβάλλει τα χρήματα, δεν έχει πληρώσει τίποτα.

Τον παρακαλάω έστω και τώρα να συμμετέχει σε αυτό που έκανε και να καταλάβει ότι είναι ένα παιδί σε καροτσάκι και να πληρώσει. Να με ακούσει και να πληρώσει όλα αυτά που πρέπει», λέει η μητέρα της.
«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ»
«Θέλουμε να δώσουμε άλλη μία ευκαιρία στο παιδί μας. Η Αλεξία καταλαβαίνει τα πάντα, θέλει να συμμετέχει σε όλα και να προχωράει στη ζωή της. Θέλουμε να ξαναπάμε άλλη μία φορά στη Γερμανία στο ειδικό κέντρο, ελπίζοντας ότι θα βοηθηθεί. Ο δράστης πρέπει να τηρήσει την δικαστική απόφαση και να πληρώσει», λέει ο πατέρας της Λουκάς Σαμαρτζής.

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ INFOKIDS.GR Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του δράστη Αλέξης Στεφανάκης δηλώνει στο infokids. gr πως ο εντολέας το , είναι διατεθειμμένος να βοηθήσει την οικογένεια, προσφέροντας ένα σπίτι, αλλά και το ποσό των 100.000 για το οποίο προτίθεται να πάρει δάνειο.

« Για εμάς προέχει να γίνει καλά η μικρή Αλεξία. Ο εντολέας μου έχει ήδη προσφέρει το σπίτι στο χωριό, αλλά η οικογένειά της δεν το δέχεται.

Επίσης, έχω μεταφέρει πρόταση του εντολέα μου , αντί να καταβάλλει 800 ευρώ κάθε μήνα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή σε λογαριασμό της μικρής, να πάρει ένα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ και να τους δώσει αυτά τα χρήματα .

Η οικογένεια δεν το δέχεται διότι εμμένει στην εκτέλεση των αποφάσεων των αστικών δικαστηρίων που επιδικάζουν αποζημιώσεις της τάξεως του μισού εκατομμυρίου. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν στην οικογένεια. Στο μέτρο του εφικτού η οικογένεια του εντολέα μου, πασχίζει να κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας»

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
Εθνική τράπεζα
Αρ.Λογαριασμού :29060617452
Iban GR 9401102900000029060617452
Δικαιούχος Λουκάς Σαμαρτζής

infokids.gr/

Σχετικά