Σκύλος δραπέτευσε από το νέο του σπίτι για να γυρίσει πίσω σε αυτούς που τον ξεφορτώθηκαν

Ο σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ διένυσε απόσταση 65 χλμ περνώντας από κεντρικούς και επαρχιακούς δρόμους

Ένα γκόλντεν ριτρίβερ δραπέτευσε από τη νέα του οικογένεια και επέστρεψε με τα πόδια 40 μίλια (περίπου 65 χλμ) πίσω στην παλιά του οικογένεια που το είχε πετάξει σε κυνοκομείο.

Ο σκύλος που ακούει στο όνομα Κούπερ αγνοούνταν για σχεδόν ένα μήνα αφού το έσκασε από τον νέο του ιδιοκτήτη από περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας.

Τελικά τον βρήκαν στο παλιό του σπίτι, καλά στην υγεία του αλλά υπερβολικά εξαντλημένο.
«Μόνο με πείσμα και με αυτή την απίστευτη μύτη του»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «The Sun», λίγες ώρες αφότου τον πήρε σπίτι του την 1η Απριλίου, ο νέος ιδιοκτήτης υιοθέτησε τον Κούπερ για… σύντροφος της σκυλίτσας του Μόλι.

Όταν όμως πήγε να τον βγάλει βόλτα, ο Κούπερ το έσκασε, μόλις άνοιξε η πόρτα του αυτοκινήτου.

Η απόσταση που διένυσε ο Κούπερ

Πέρασε 27 ημέρες στο δρόμο και φέρεται να διένυσε 40 μίλια από το κέντρο της πόλης Dungannon μέχρι το Cookstown, το Magherafelt και τελικά το Tobermore, όπου ήταν κουτάβι.

Η νέα του οικογένεια ελπίζει, τώρα που ξαναγύρισε στο σπίτι του, να μην το ξανασκάσει, ωστόσο διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Lost Paws NI, δήλωσε: «Ο Κούπερ είναι ένας από το πιο σημαντικά πλάσματα που έχουν βρεθεί ποτέ στην ιστορία. Είναι ένα έξυπνο αγόρι. Το ένστικτο τον οδήγησε πίσω σε ένα μέρος που του ήταν οικείο. Πώς το έκανε, δεν θα μάθω ποτέ, αλλά τα κατάφερε. Χωρίς φαγητό, χωρίς καταφύγιο, χωρίς βοήθεια, μόνο με πείσμα και με αυτή την απίστευτη μύτη του».

Ο Κούπερ επέστρεψε στο νέο του σπίτι

«Είχαμε κάνει έρευνες, μέρα και νύχτα και τον εντοπίσαμε σε ένα σημείο όπου τον χάσαμε ξανά, αλλά τώρα ξέρουμε ότι ήταν σχεδόν πίσω στην περιοχή από όπου είχε ξεκινήσει πριν δοθεί στο κυνοκομείο. Φαίνεται απίστευτο ότι ήταν σε θέση να το κάνει αυτό – αλλά τα σκυλιά είναι απίστευτα και γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά για να τα βοηθήσουμε κάθε μέρα» είπε.

«Είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτή την διάσωση»

«Ο Κούπερ διέσχισε κεντρικούς δρόμους ,δάση, χωράφια, επαρχιακούς δρόμους σε διάστημα 27 ημερών για να επιστρέψει στο παλιό του σπίτι. Είμαστε απολύτως ευτυχείς που συμμετείχαμε στη διάσωσή του» είπε ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης.

Η περιπέτεια του Κούπερ μοιάζει πολύ με την ταινία Λάσι του 1943, όπου ένα έξυπνο τσοπανόσκυλο ξεκινά να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, αφού πουλήθηκε όταν η οικογένεια βρέθηκε σε οικονομική δυσχέρεια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ιστορία του Κούπερ, καταδεικνύει περίτρανα, ότι τα σκυλιά, εκτός από πανέξυπνα πλάσματα, είναι απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα πιστά και καλόψυχα. Και το σημαντικότερο είναι ότι μέσα τους χωρούν ωκεανοί αγάπης, ακόμα και για όσους τα πληγώνουν…

Σχετικά