Στέφθηκε βασιλιάς της Βρετανίας ο Κάρολος Γ’

God save the King. Ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε βασιλιάς της Βρετανίας από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι σε μια τελετή σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου στο Λονδίνο. Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθέτησε το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Αμέσως μετά, στέφθηκε και η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου Γ’. Η 75χρονη βασίλισσα, που έχει χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 1996.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, πριν οχτώ μήνες, μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο μονάρχης ορκίστηκε να υπηρετεί τους υπηκόους του και να προστατεύει την Εκκλησία της Αγγλίας της οποίας είναι ο ανώτατος ηγέτης.

Ο βασιλιάς αποβιβάστηκε από τη χρυσή άμαξα λίγο πριν τη μια το μεσημέρι του Σαββάτου, φορώντας έναν λευκό μανδύα και συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα. Το βασιλικό ζεύγος κατευθύνθηκε, μέσω του The Mall, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, όπου από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί οι 2.300 καλεσμένοι που παρακολουθούν δια ζώσης την τελετή

Πρώτη στο Αββαείο του Γουέστμινστερ μπήκε η βασίλισσα Καμίλα, με τα εγγόνια της να την ακολουθούν και να κρατούν την ουρά του μανδύα της.

Στη συνέχεια μπήκε στο Αββαείο ο βασιλιάς Κάρολος με τον πρίγκιπα Τζορτζ, εγγονό του και δεύτερο διάδοχο του θρόνου να τον ακολουθεί και να του κρατά την κάπα.

Ακολουθούσαν πίσω του ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον και η πριγκίπισσα Σαρλότ, με τον πρίγκιπα Λούις.

Σχετικά