Meteo: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας – Που θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει αύριο, Τρίτη, 9 Μαΐου, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο στόχαστρο θα βρεθούν 9 περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το Meteo, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Τρίτη (09.05.2023), κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από απόψε σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου, και σταδιακά να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας έως το απόγευμα της Τρίτης, 9 Μαΐου.

Καιρός – Meteo: Οι 9 ζώνες της κακοκαιρίας

Πιο αναλυτικά:

* Από απόψε έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (09.05.2023) αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

* Από το πρωί της Τρίτης (09.05.2023) τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της Θράκης και της Μακεδονίας, καθώς και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.

* Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

* Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη, 9 Μαΐου:

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη (09.05.2023) κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια).

Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά