Οι μαθητές του Γυμνασίου Δομβραίνας στο διαγωνισμό καινοτομίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων

Οι μαθητές του Γυμνασίου Δομβραίνας συμμετέχουν σε διαγωνισμό καινοτομίας με μια σπουδαία πρόταση – Η συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Θηβαίων

Την προηγούμενη Δευτέρα οι μαθητές του Γυμνασίου Δομβραίνας με τη συνοδεία της καθηγήτριάς τους Πετρίνας Κουμαριανού (Βιολόγος Phd) επισκέφτηκαν το γραφείο Δημάρχου Δήμου Θηβαίων για μια ενημερωτική συνάντηση στην οποία περέστησαν εκτός του Δημάρχου κου Γιώργου Αναστασίου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Θηβαίων, κος Λάμπρος Σερβετάς καθώς και ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης και Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων, κος Επαμεινώνδας Χρυσικός.

Οι μαθητές με την πολύτιμη υποστήριξη των καθηγητών τους συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιστήμης – Generation Next στο πλαίσιο του οποίου καταθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Πρόκειται για μια εφαρμογή που με τη χρήση του Google Maps εντοπίζει λακκούβες, κακοτεχνίες και άλλα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου τα οποία «καρφιτσώνονται» σε ψηφιακό επίπεδο και αυτή η σήμανση αφαιρείται όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα. Πρόκειται για αισθητήρα θέσης που αντιλαμβάνεται τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος και αποστέλλεται με mail στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι μαθητές μέσα από αυτή την εφαρμογή εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αυξημένη επικινδυνότητα των δρόμων που αποτελεί πρόκληση για όλα τα οχήματα αλλά για τους πεζούς.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα έχουν διεξαχθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχόμενος καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους μαθητές σημείωσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ιδέα που υλοποιήθηκε με πολύ πρακτικό τρόπο ως μια εφαρμογή κινητού. Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος καθώς και ότι είναι σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας για την υλοποίηση παρόμοιων εφαρμογών που ενσωματώνουν κι άλλα θέματα.

Σχετικά