Προσοχή! Δείτε πώς θα γίνεται η δωρεάν διέλευση από τα διόδια

Οι οδηγοί λεωφορείων και φορτηγών θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξουν οι οδηγοί τις ημέρες της δωρεάν διέλευσης από τα διόδια της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως από τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαΐου (00:01) έως και το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου (08:00) οι διελεύσεις από τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας θα γίνεται χωρίς την καταβολή του εκάστοτε αντιτίμου στα διόδια, λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Hellastron (Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια) μέλη της οποίας είναι η Αττική οδός, Ολυμπίας Οδός, Νέα Οδός, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Οδός Κεντρικής Ελλάδας, Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Εγνατία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, οι οδηγοί πρέπει να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι αναλυτικές οδηγίες:

  • Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.
  • Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.
  • Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.
  • Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

Σημειώνεται πως για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με τη επίδειξη βέβαια των απαιτούμενων εγγράφων.

Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).

Σχετικά