Προαναγγελία Μητσοτάκη για δεύτερες κάλπες το ταχύτερο

Δεσμεύθηκε να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχτεί φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, προαναγγέλλοντας δεύτερες εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

Κάνοντας λόγο για «πολιτικό σεισμό», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο».

Δεσμεύθηκε να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και εξαπέλυσε πυρά για το σύστημα της απλής αναλογικής, επιμένοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση «που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος, τονίζοντας πως η ΝΔ θα τον διανύσει μαζί με τον λαό, «με οδηγό την αλήθεια και την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση, που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ», όπως διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλο νικητή.

Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό.

Είμαι περήφανος και συγκινημένος για το εντυπωσιακό ποσοστό.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Χρειάζονται κυβέρνηση που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και μπορεί να τις πραγματοποιήσει.

Από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες. Ο πολιτικός σειμός μάς καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε πάλι μαζί. Με οδηγό την αλήθεια και την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση, που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ.

Συνεχίζουμε, προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.

Σχετικά