Εξόδιος ακολουθία μοναχής στο Κλειδί του Δήμου Τανάγρας

Εξόδιος ακολουθία μοναχής

Την Παρασκευή 19 Μαίου 2023 στο Ιερό Ησυχαστήριο “H Μήτηρ του Hγαπημένου” στο Κλείδί του Δήμου Τανάγρας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής μοναχής Αγάθης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή κληρικών και μοναχών της επαρχίας μας και πιστών που την γνώριζαν και συνδέονταν μαζί της.

Για την μακαριστή μοναχή μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου παν. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος είναι πνευματικός της Μονής, τονίζοντας ότι η μακαριστή ήταν άνθρωπος του Θεού, η οποία δεν παρέλειπε τους μοναχικούς κανόνες.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μακροχρόνια γνωριμία του με τη μακαριστή μοναχή και την εκτίμησή του για το πρόσωπό της, καθώς και για την υπομονή και καρτερία που έδειξε στην μακροχόνια ασθένειά της δοξάζοντας τον Θεό και ευχαριστώντας τους ανθρώπους που τη διακονούσαν. Και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή της και να δίνει δύναμη και παρηγορία στην Γερόντισσα και την αδελφότητα του Ησυχαστηρίου.

.imtl.gr

Σχετικά